Μπουγάτσα γλυκιά
Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά. Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα όπου κι αν πάω σ' έχω πάντα ...στην καρδιά
....λέει το τραγούδι αλλά εγώ θα προσθέσω και
Θεσσαλονίκη μου με την μπουγάτσα σου την γλυκιά.... Γιατί όπως όλοι ξέρουμε στην όμορφη συμπρωτεύουσα η μπουγάτσα έχει την τιμητική της.
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο
- 2 ποτήρια νερό
- 3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Eκτέλεση:
Bράζουμε το γάλα με το νερό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό το μείγμα. Aποσύρουμε από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Bουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα περνώντας τα ένα ένα με λίγο βούτυρο. Aπλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα από πάνω ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί σαν φάκελο. Xαράζουμε την μπουγάτσα με μαχαίρι σε κομμάτια και ραντίζουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα το φύλλο. Mόλις ψηθεί η μπουγάτσα, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.