Παράδοση φαρμάκων στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων της Στερεάς Ελλάδας

Παράδοση φαρμάκων στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων της Στερεάς Ελλάδας
13 Αυγούστου 2016, 12:39
A+ A-
Από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκά Υπερήφανο.

Τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. προχώρησε στην παράδοση φαρμάκων στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Την πρώτη μέρα, η διανομή έγινε στο Κέντρο Φιλοξενίας των Θερμοπυλών, όπου ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερήφανος, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. και αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Ρούλια παρέδωσαν φαρμακευτικά είδη για να καλύψουν τις ανάγκες περίπου 500 προσφύγων.

Τη δεύτερη μέρα, η διανομή έγινε αρχικά στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ριτσώνας, όπου ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερήφανος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. και Δημοτικό Σύμβουλο Χαλκιδέων κ. Ανυφαντή παρέδωσαν φάρμακα στην αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον υπεύθυνο λειτουργίας του Κέντρου (εκ μέρους του Δήμου Χαλκιδέων), Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπαρούτα.


Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν αρμοδίως από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ερυθρού Σταυρού Καίτη Λυμπερίου, η οποία συνεχάρη τον Πρόεδρο για τη πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Οινόφυτα, όπου διαβιούν περίπου 700 πρόσφυγες. Ο κ. Υπερήφανος μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., κ. Γκίνη (Δημοτικό Σύμβουλο Τανάγρας) και Κατσιφό (Γραμματέα της Π.Ε.Δ. και Δημοτικό Σύμβουλο Αγράφων) ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τανάγρας κ. Καμπιώτου και παρέδωσαν το φαρμακευτικό υλικό στον υπεύθυνο λειτουργίας του Κέντρου, Σμήναρχο και Δ/ντη Προστασίας Δυνάμεων της 114 Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας, κ. Δημητράκουλα. 

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την παράδοση των φαρμάκων στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα.


Επιστροφή