Καταργείται η κλήρωση φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Καταργείται η κλήρωση φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
20 Ιουνίου 2016, 17:30
A+ A-
Με απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος και 500 ευρώ γίνεται η εγγραφή. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Καταργείται για πρώτη φορά η κλήρωση στην επιλογή των φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεμονωμένες θεματικές ενότητες από απόσταση, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Σπουδών.

«Ανοίγουμε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τελειώνει η ιστορία της κλήρωσης, όπως την είχαμε μέχρι τώρα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης Μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων από απόσταση, χωρίς υποχρέωση εγγραφής σε ολόκληρο Πρόγραμμα Σπουδών. 

Η φοίτηση ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016, διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης Θεματικής Ενότητας (προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής).

Η οικονομική συμμετοχή στα έξοδα κάθε Θεματικής Ενότητας είναι 500 ευρώ για τις Προπτυχιακές και 650 ευρώ για τις Μεταπτυχιακές. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 1η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap. gr. 

Επιστροφή