Ούτε στο Ρολάν Γκαρός ο Φέντερερ!
19 Μαΐου 2016, 18:50
Το ανακοίνωσε επίσημα προκαλώντας θλίψη στους Fan του.
Συνεχίζει να μην πηγαίνει καλά η χρονιά για το μεγάλο Ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ. Πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο δεύτερο grand slam της χρονιάς, το Ρολάν Γκαρός, λόγω τραυματισμού.
Ο Φέντερερ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο γόνατο στις αρχές του 2016 και επέστρεψε πρόσφατα στα court τουρνουά του Μόντε Κάρλο και αφού δεν αγωνίστηκε στο Indian Wells και το Μαϊάμι. Αν και είχε προγραμματιστεί η εμφάνισή του στη Μαδρίτη, απέσυρε τη συμμετοχή του και στη συνέχεια στη Ρώμη είχε μια κακή απόδοση αποκλειόμενος ήδη στον τρίτο γύρο από τον Ντομινίκ Τίεμ.
Οι φόβοι ότι δεν είναι απόλυτα καλά στην υγεία του επιβεβαιώθηκαν με την ανακοίνωση της μη συμμετοχής του στο μεγάλο Γαλλικό Οπεν. Ο Φέντερερ έγραψε ότι δεν είναι 100% έτοιμος και ότι δεν θέλει να πάρει ένα μη απαραίτητο ρίσκο που θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της καριέρας του. Τόνισε ακόμη ότι στόχος του είναι να μπει κανονικά στην grass season που ακολουθεί και φυσικά ο μεγάλος πόθος του Ελβετού είναι μια πορεία μέχρι τον τελικό στο Wimbledon.