Με τη συμμετοχή 700 προσκυνητών πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην Τήνο

Με τη συμμετοχή 700 προσκυνητών πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην Τήνο
19 Μαΐου 2016, 11:25
A+ A-
Συμπλήρωσε μισό αιώνα η συνήθεια των Χαλκιδέων να επισκέπτονται ομαδικά στην Τήνο κάθε χρόνο.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου, για πεντηκοστή συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδος στην Τήνο, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Το Σεβασμιώτατο συνόδευαν οι Αρχιμανδρίτες π. Φιλόθεος Θεοχάρης, π. Αιμιλιανός Χρήστου, π. Συμεών Ηλιοδρομίτης και ο Πρωτοδιάκονος Νεκτάριος Ευγενικός, ο τέως βουλευτής Άγγελος Πνευματικός, η Δημοτική Σύμβουλος Χαλκιδέων Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδος Λάμπρος Γκάνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκιδέων Ελένη Πνευματικού-Μπακαρόζου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και 700 ευλαβείς προσκυνητές.

Οι Χαλκιδέοι εκδρομείς επισκέφτηκαν την Ιερή Μονή Κεχροβουνίου, το χωριό Τριαντάρος, γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου Πλειαθού, όπου στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων τελέστηκε ο Εσπερινός και ακολούθως επιμνημόσυνο τρισάγιο, ενώπιον της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου. 


Το πρωί της Κυριακής 15 Μαίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. 

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς και ο Λιμενάρχης Τήνου Βασίλειος Αποστολόπουλος, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους του αγίου Σύρου κ. Δωροθέου, ο Ιεροκήρυκας του Ιερού Προσκυνήματος, Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σέττας, τον οποίν αντιφώνησε ο άγιος Χαλκίδος.

Μετά την Θεία Λειτουργία, η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιδρύματος παρέθεσε πρωινό στο Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του, οι οποίοι το μεσημέρι ανεχώρησαν, μαζί με όλους τους προσκυνητές από την Τήνο για την Ραφήνα.


Επιστροφή