ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Σταθερά ψηλά και ...νεανικά

12 Μαΐου 2016, 19:26
A+ A-
Στην 5η θέση με δικά της παιδιά, αλλά και φιναλίστ του Κυπέλλου.


Συνεπής με τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας ήταν και φέτος ο Απόλλων Ερέτριας, αλλά και σταθερός στις ιδέες και τη φιλοσοφία του να πορεύεται με νέα και -ως επί των πλείστον- δικά του παιδιά (ελάχιστοι ποδοσφαριστές δεν κατάγονται από την Ερέτρια).

Η ομάδα της Ερέτρια πρόπερσι άγγιξε τον τίτλο (τον έχασε στο νήμα από την Αρτάκη), ενώ πέρσι κατέληξε στην 4η θέση.

Φέτος βγήκε 5η και σε γενικές γραμμές υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας.

Αν η Α' ΕΠΣΕ ήταν ...Super League ο Απόλλων Ερέτριας θα είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα ...πλέι οφ για τη «μοιρασιά» των ...ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Αλλά η Α' ΕΠΣΕ δεν είναι Super League, αν και η μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας είναι πολύ πιο συναρπαστική και ενδιαφέρουσα.

Όπως και να 'χει, η Ερέτρια ...βαθμολογικά ήταν ο ...Πανιώνιος των «μεγάλων».


Πάντως φέτος πέραν της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα, η Ερέτρια έφτασε μετά από πάρα πολλά χρόνια και στον τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας (απέκλεισε στα προημιτελικά σε νοκ άουτ ματς την ΑΕΚ Χαλκίδας, στα ημιτελικά σε διπλά παιχνίδια τον Ταμυναϊκό και στον τελικό έχασε με 1-0 από τον ΑΟ Χαλκίς της Γ' Εθνικής).


Προπονητικά ξεκίνησε με τον Ερετριανό Αντώνη Τσαραντάνη, αλλά στα μισά του α' γύρου τη σκυτάλη στον πάγκο πήρε ο -επίσης- Ερετριανός Δημήτρης Βαλκάνος, ο οποίος είναι μόλις 24 ετών και το έργο του κρίθηκε πετυχημένο.


Τις δύο τελευταίες σεζόν πρόεδρος της ομάδας είναι ο δικηγόρος Θέμης Κοντσιλίδης (παραμένει άγνωστο αν θα συνεχίσει στον προεδρικό θώκο και την ερχόμενη περίοδο).

Αν συνεχίσει όμως, είναι βέβαιο ότι ο Απόλλων Ερέτριας δεν θα αλλάξει ...ρότα.

Θα προωθήσει τα «δικά» του παιδιά και θα προχωρήσει σε ακόμη 3-4 επιβεβλημένες προσθήκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας στο φετινό ρόστερ του Απόλλωνα Ερέτριας ήταν από τους μικρότερους στην κατηγορία (24 ετών).

Μεγάλο αστέρι της ομάδας εξακολουθεί να θεωρείται ο βασικός επιθετικός της, Γκέρσι Τόρα.

Ο Τόρα έπαιξε και στα 30 φετεινά παιχνίδια, πράγμα σπάνιο για επιθετικό.

Παραβίασε 17 φορές τις αντίπαλες εστίες και φυσικά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά και δεύτερος σκόρερ της Α' ΕΠΣΕ (πίσω από τον Χρήστο Ανέστη της Ένωσης Ιστιαίας).


Επίσης ξεχώρισαν οι πιτσιρικάδες Γιάννης Μώρος και Παναγιώτης Ρούσσος, ο πρώτος ως εξτρέμ (σημείωσε 9 γκολ) κι ο δεύτερος ως ακραίος μπακ.


Απ' τη φετεινή ομάδα βάβαια δεν έλειψαν και οι ...έμπειροι, όπως οι Μητακίδης, Βελαέτης, Κοκκάλας, Κούτρας κι εννοείται ο Θοδωρής Ευγενίου που εξακολουθεί να παίζει -εκτός από ποδόσφαιρο- και μπάσκετ (στην ομάδα της Ερέτριας που όμως υποβιβάστηκε από την Α' ΕΣΚΑΣΕ).



Για να ξαναγυρίσουμε στην ποδοσφαιρική Ερέτρια της Α' ΕΠΣΕ, οι «μπλέ» τα πήγαν καλύτερα στον πρώτο γύρο, παρά στον δεύτερο.

Στον α' γύρο μάζεψαν 26 βαθμούς και στο β' γύρο, οκτώ λιγότερους, δηλαδή 18 βαθμούς.

Να σημειωθεί ότι στον α' γύρο ο Απόλλων Ερέτριας για αρκετές αγωνιστικές βρισκόταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων που εξαρχής είχαν θέσει υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου.

Κατά βάθος όμως οι Ερετριανοί ήξεραν ότι ήταν πολύ δύσκολο να χτυπήσουν τον τίτλο.

Άλλωστε δεν τρέφουν αυταπάτες κι αυτό αποδεικνύεται και από τη μείωση του φετεινού μπάτζετ.

Πριν δύο χρόνια κυμάνθηκε στα 35.000 ευρώ, ενώ φέτος στα 25.000 ευρώ.

Σε 30 παιχνίδια, η Ερέτρια είχε απολογισμό 12 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες, με συντελεστή γκολ 39 υπέρ και 37 κατά.

Μία από τις παραμέτρους που δεν έπετρεψαν στην Ερέτρια να κάνει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα ήταν ότι μακριά από την έδρα της ...έμπαζε για τα καλά, καθώς είχε μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος.

Επιπλέον δεν τα πήγε καθόλου καλά στα ντέρμπι κορυφής όπου μέτρησε μία νίκη (2-0 την Αρτάκη εντός) και μία ισοπαλία (0-0 με τον Ταμυναϊκό εντός).

Έχασε δύο φορές από την ΑΕΚ Χαλκίδας (2-1 στην Ερέτρια και 1-0 στη Χαλκίδα), δύο φορές από την Ένωση Ιστιαίας (1-0 στην Ιστιαία και 2-0 στην Ερέτρια), ενώ στην Αρτάκη έχασε με 3-1 και στο Αλιβέρι με 2-0 (την τελευταία αγωνιστική).

Την επόμενη σεζόν η Ερέτρια θα επιχειρήσει να κάνει πράξη το «κάθε φέτος και καλύτερα».

Αρκεί και η κοινωνία της Ερέτριας να στηρίξει έμπρακτα το καμάρι της, τον τοπικό Απόλλωνα.



Δείτε τις αριθμητικές επιδόσεις παιχτών αλλά και προπονητών στη φετεινή ομάδα του Απόλλωνα Ερέτριας.  O Γκέρτσι Τόρα (φωτό πάνω) ήταν πρώτος σε συμμετοχές (έπαιξε και στα 30 ματς) και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17 γκολ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ          
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ   ΑΓΩΝ. ΒΑΘΜ. Συμμετ. Γκολ
ΤΣΑΡΑΝΤΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ   8 14    
ΒΑΛΚΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ   22 30    
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ HΛΙΚΙΑ 11άδα Αλλαγ. Συμμετ. Γκολ
ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΤΕΡ) 37 24   24  
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΤΕΡ) 30 6   6  
ΤΟΡΑ ΓΚΕΡΤΣΙ 23 29 1 30 17
ΒΕΛΑΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 28 29   29 2
ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 24 29   29
ΜΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΝΙΚΟΣ 19 26 2 28 9
ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ 32 26   26 1
ΝΤΟΥΛΑΒΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 21 21 3 24 1
ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 23 19 5 24 1
ΤΣΟΛΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 29 19 1 20 1
ΛΙΑΤΥΦΗΣ ΠΑΝ.-ΘΟΔ. 20 19   19 1
ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 32 16 5 21  
ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 22 14 7 21 1
ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ** 24 14   14  
ΜΕΜΑΪ ΚΡΙΣΤΙ 21 10 8 18 1
ΣΜΠΙΛHΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 18 6 8 14  
ΜΕΚΑΝΑΖ ΑΛΒΑΝ 19 5   5  
ΦΟΥΡΜΟΥΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 26 4 4 8  
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 38 4 3 7  
ΤΡΕΓΚΑΖ Κ. 17 2 3 5  
ΝΤΟΥΡΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 17 1 8 9  
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 18 0 5 5  
ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΪΟΣ 26 0 5 5  
ΜΙΓΓΟΣ ΗΛΙΑΣ 18 0 1 1  

* Οι παικτες με αστερίσκο πήραν μεταγραφή για άλλη ομάδα.

** Οι παίκτες με δυο αστερίσκους ήρθαν το Γενάρη με μεταγραφή.


AYΡΙΟ Ο ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Επιστροφή