Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά
27 Μαΐου 2016, 08:00
A+ A-
Οταν η φύση ...δημιουργεί!
Τα κολοκυθάκια αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους. Οι ανθοί τους ανοίγουν και μας περιμένουν να τους γεμίσουμε με ότι τραβά η όρεξή μας και φυσικά να τους απολαύσουμε.

Υλικά

  • 30 κομμάτια κολοκυθοανθούς
  • 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
  • 200 gr. ανθότυρο
  • 250 gr. γραβιέρα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 κολοκύθι
  • 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Τι κάνουμε

Καθαρίζουμε και πλένουμε με κρύο νερό  τους ανθούς. Αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ τα τυριά, το γιαούρτι, το ρύζι, το κολοκυθάκι το οποίο το περνάμε από τρίφτη, τον δυόσμο, το πιπέρι, ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε το αλάτι.

Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε σε ταψί

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλεόν νερό.

Συμβουλές για τις νέες νοικοκυρές
• Εάν οι ανθοί για οποιοδήποτε λόγο έχουν λίγο μαραθεί ή έχουν κλείσει, βάλτε τους για λίγο σε λίγο κρύο νερό και θα ανοίξουν αμέσως.
• Προσοχή, όταν τους ανοίξουμε για να τους γεμίσουμε να αφαιρέσουμε με πολύ προσοχή τον εσωτερικό μίσχο που έχει (φωτό).



• Αφού τους γεμίσουμε να γυρίσουμε τα άνθη προς τα μέσα για να τους κλείσουμε.

• Εάν θέλετε να κάνετε τη συνταγή στην κατσαρόλα να βάλετε στον πάτο της κατσαρόλας μια στρώση με πατάτες και από πάνω ένα πιάτο, όπως κάνουμε με τα ντολμαδάκια.

Επιστροφή