Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι
23 Ιουνίου 2017, 08:00
Εαν το μίγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής. Προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει τα σαβουαγιάρ σε ένα μακρόστενο πυρέξ και τα έχουμε περιχύσει με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα και στο τέλος απλώνουμε την μαρμελάδα κεράσι.
Γιατί άρχισαν για τα καλά οι ζέστες!
Επιτέλους οι βροχές σταμάτησαν και ο υδράργυος ανέβηκε για τα καλά. Μπανάκι, ήλιος και εμείς τρέχουμε στις παραλίες. Γυρίζοντας σπίτι όμως, θέλουμε κάτι τι το δροσερό μετά από την έκθεση στον ήλιο. Γιατί καλά τα μπανάκια αλλά θέλουμε και την ηλιοθεραπεία μας για να γίνουμε ....σοκολατένιοι... και έτσι από τη μια δροσιζόμαστε από την άλλη όμως ...καιγόμαστε. Έτσι, ένα δροσερό γλυκάκι για το βραδάκι είναι ότι πρέπει.
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φυτική σαντυγί
- 1 Ανθος Αραβοσίτου βανίλια στιγμής
- 1 ποτηράκι συσκευασίας μαρμελαδα κεράσι
- 1 κουτι σαβουαγιάρ
Για το σιρόπι:
- Βράστε 1 κούπα νερό, 4 κουταλιές ζάχαρη και 1 φλυτζανάκι λικερ γκραντ μαρνιέ.
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε το γιαούρτι για να σπάσει και κατόπιν προσθέτουμε την σαντυγί και χτυπάμε μεχρι να αφρατέψει.Εαν το μίγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής. Προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει τα σαβουαγιάρ σε ένα μακρόστενο πυρέξ και τα έχουμε περιχύσει με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα και στο τέλος απλώνουμε την μαρμελάδα κεράσι.