Ραβανί με σιμιγδάλι
10 Ιουνίου 2016, 08:00
και ...παγωτάκι!
Καλοκαιράκι-καλοκαιράκι με γλυκό και παγωτάκι, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε τις ηλιόλουστες ημέρες του Ιούνη.
Οχι και τόσο ηλιόλουστες βεβαίως, βεβαίως γιατί τις τελευταίες μέρες βγάλαμε τις ομπρελίτσες μας αφού οι βροχούλες έκαναν την εμφάνισή τους.
Σε αρκετούς από εμάς, αρέσουν τα σιροπιαστά όπως το ραβανί και φυσικά σε ...όόόλους μας το παγωτό. Έτσι ένας συνδυασμός και με τα δύο είναι η απόλυτη γεύση.
Υλικά:
• 2 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι
• 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
• 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλ. τσαγιού βιτάμ
• 5 αυγά
• 2 βανίλιες
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. σόδα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και εν συνεχεία με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνουμε ενναλάξ λίγη μαρέγκα και λίγο αλεύρι στο βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς. Όταν μισοκρυώσει το ραβανί, το περιχύνουμε από πάνω.
Οχι και τόσο ηλιόλουστες βεβαίως, βεβαίως γιατί τις τελευταίες μέρες βγάλαμε τις ομπρελίτσες μας αφού οι βροχούλες έκαναν την εμφάνισή τους.
Σε αρκετούς από εμάς, αρέσουν τα σιροπιαστά όπως το ραβανί και φυσικά σε ...όόόλους μας το παγωτό. Έτσι ένας συνδυασμός και με τα δύο είναι η απόλυτη γεύση.
Υλικά:
• 2 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι
• 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
• 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλ. τσαγιού βιτάμ
• 5 αυγά
• 2 βανίλιες
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. σόδα
Σιρόπι:
• 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 3 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση:Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και εν συνεχεία με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνουμε ενναλάξ λίγη μαρέγκα και λίγο αλεύρι στο βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς. Όταν μισοκρυώσει το ραβανί, το περιχύνουμε από πάνω.