Εκδήλωση κατά του bullying στο Αυλωνάρι

Εκδήλωση κατά του bullying στο Αυλωνάρι
25 Απριλίου 2016, 13:12
A+ A-
Από την Περιφερειακή Ομάδα Δράσεων Πρόληψης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και γονέων ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Περιφερειακής Ομάδας Δράσεων Πρόληψης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας για την Αντιμετώπιση της  Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Απριλίου, τα μέλη της Ομάδας Ρούλα Κεχρή (Σχολική Σύμβουλος) και  Δημήτρης Κυριτσόπουλος (Διευθυντής Δυτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) διοργάνωσαν, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου, ενημερωτική εκδήλωση για τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.


Αξίζει να αναφερθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε πρόσφατη έρευνα σχετικά με την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, η οποία διεξήχθη σε μεγάλο δείγμα μαθητών. Όπως συμπεραίνεται από την έρευνα σε 33.112 μαθητές γυμνασίων και λυκείων, το 1/3 των μαθητών έχει υπάρξει θύτης ενώ θύμα έχει υπάρξει περίπου 1 στους 3 μαθητές/τριες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών έχει ως αιτία εκδήλωσης τον τόπο/τη χώρα καταγωγής των μαθητών (28%), τα περιστατικά αφορούν ως επί το πλείστον προσβλητικές εκφράσεις/βρισιές (27%) ή σωματική βία (24%) ενώ αναφορικά με την αντίδραση των μαθητών που παρευρίσκονταν, αρκετοί προσπάθησαν να εμπλακούν για να τελειώσει το περιστατικό (19%) ενώ κάποιοι γελούσαν (20%).


Σχετικά με τους αποδέκτες αναφοράς των περιστατικών, οι μαθητές το αναφέρουν κυρίως στους συμμαθητές τους (36%) και δευτερευόντως στους γονείς τους (28%). Για σχετικό πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση www.stop-bullying.gr


Επιστροφή