ΑΥΛΙΔΑ - ΑΡΤΑΚΗ 0-1: Η κορυφή βάφτηκε ...ερυθροκίτρινη!

ΑΥΛΙΔΑ - ΑΡΤΑΚΗ 0-1: Η κορυφή βάφτηκε ...ερυθροκίτρινη!
28 Φεβρουαρίου 2016, 19:30
A+ A-
Ο Τσαλμάς πέτυχε χρυσό γκολ

Μόνη πρώτη στη βαθμολογία της μεγάλη κατηγορίας του νομού πέρασε η Αρτάκη που σήμερα νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Αυλίδα.

Ταυτόχρονα, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη στην Αιδηψό, ενώ η Ιστιαία έχασε στην Τριάδα.

Έτσι, η Αρτάκη πάτησε στο ψηλότερο σκαλί, οδηγεί την κούρσα και έβαψε την κορυφή ...ερυθροκίτρινη.

Το χρυσό γκολ της Αρτάκης στην Αυλίδα πέτυχε ο Αποστόλης Τσαλμάς μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Αυλίδας.

Μία Αυλίδα που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πιο επιθετική, έχοντας στη σύνθεσή της και τον Ηρακλή Μπαλόζι που "μετακόμισε" στο Βαθύ από τη ΑΕ Ληλαντίου (ο Μπαλόζι είχε προπονητή τον Ρόγκα στην Κ20 του Ηρακλή Ψαχνών και είχε μεταβεί το πρ. διάστημα στην Ιταλική Περούτζια).

Η Αρτάκη ξεκίνησε το ματς με τον Βουγιούκα στην κορυφή της επίθεσης, στα άκρα οι Καραχάλιος και Τσαλμάς και πίσω από τον Βουγιούκα, κινούταν ο Λούκας.

Σταδιακά η Αρτάκη πήρε μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησε το ματς, επιχειρώντας γεμίσματα στην αντίπαλη άμυνα κυρίως με τον Μπαλαμπάνη -από αριστερά- που ανέβαινε αρκετά ψηλά.

Η Αρτάκη είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ μεγάλες φάσεις στο α' ημίχρονο δεν έγιναν.

Στο 10' ένα καλό σουτ του Μαναρίτσα για την Αυλίδα κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 44' ο Βουγιούκας τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Καραλάχιο, αλλά ο δεύτερος έχασε το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να "σπάσει" τη μπάλα.

Ό,τι καλό έγινε στο ματς το είδαμε στο β' ημίχρονο.

Η Αρτάκη ήταν προσεκτική και διαβασμένη, κρατώντας τη μπάλα στα πόδια της, ενώ η Αυλίδα προσπαθούσε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, χάνοντας την πρώτη καλή φάση στο 51' με τον Μαναρίτσα, που σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.



Δέκα λεπτά αργότερα όμως, η Αρτάκη έμελλε να πάρει στα χέρια της το τιμόνι του οδηγού.

Συγκεκριμένα στο 61' από λάθος συνεννόηση στην άμυνα της Αυλίδας ο γκολκίπερ Ντελέκος έκανε "τσαφ", η μπάλα στρώθηκε στον Τσαλμά κι αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί με τους παίκτες του ΑΟΝΑ να γίνονται ένα κουβάρι (φωτό πάνω).

Η Αρτάκη ήταν πιο καλή από την Αυλίδα που έδειχνε να μην μπορεί να βρει διαδρόμους, ωστόσο στο φινάλε έχασε δύο εκπληκτικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Πριν απ' αυτές τις ευκαιρίες, μία καλή φάση είχε η Αρτάκη στο 83' με τον Καραχάλιο (ο Ντελέκος απέκρουσε εντυπωσιακά).

Στο 84' όμως η Αυλίδα έχασε το ...άχαστο. Ο Μαναρίτσας βγήκε από δεξιά στην πλάτη της αρτακιανής άμυνας, έστρωσε στον Ελευθερίου και ο δεύτερος με πλασέ σε κενή εστία από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μετά από λίγο φίλαθλος της Αρτάκης ακούστηκε να λέει "να πάμε να παίξουμε τζόκερ".

Στο 90' ήταν η σειρά του Μαναρίτσα να βρεθεί "φάτσα" με τον Ευαγγελινό, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος της Αρτάκης Παν. Βουλέρης μοίρασε συγχαρητήρια -σ' έναν προς έναν- στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Άλλωστε οι Αρτακιανοί είχαν μάθει και τα ...καλά νέα -γι' αυτούς- από την Τριάδα και την Αιδηψό και η χαρά τους ήταν απερίγραπτη.

Επίσης από τους τέσσερις πρωτοπόρους, μόνο η Αρτάκη νίκησε αυτήν την αγωνιστική και μάλιστα την Αυλίδα που παλεύει για τη σωτηρία της.

Να σημειωθεί ότι στο σημερινό ματς, δεν υπήρχε ούτε ...μισό καρεκλάκι άδειο στην κερκίδα του γηπέδου "Γ. Σοφός".



Διαιτήτευσε ο Βρακάς με βοηθούς τους Πριόνα και Στρουμπούλη.



ΑΥΛΙΔΑ (Ρόγκας Ν.): Ντελέκος, Τζαφέρος, Μπαλόζι, Κουτσαυλής, Καρλατήρας, Χιούσκα (80' Μπούρικας), Στέργκου (56' Γιαλός), Κάκιος, Ελευθερίου, Βαρσαμάς (76' Βισβίνης), Μαναρίτσας.



ΑΡΤΑΚΗ (Ταυταρίδης Τ.): Ευαγγελινός, Γ. Μαστροκώστας, Μπαλαμπάνης, Πεππές, Βουγιούκας (63' Β. Ανέστης), Ζαχαριάς, Λούκας, Καραχάλιος (91' Σίδερης), Κηρύκος, Τσαλμάς (86' Ζήσης), Τουρκοχωρίτης.     

Επιστροφή