Δημιουργείστε στην κουζίνα
26 Φεβρουαρίου 2016, 07:00
Ιδέες που θα σας κάνουν ...σεφ
Οι νοικοκυρές όταν μπαίνουμε στην κουζίνα θέλουμε αυτό που φτιάχνουμε σίγουρα να αρέσει. Οταν όμως όχι μόνο αρέσει αλλά και μας θαυμάζουν για την δημιουργία μας, τότε σίγουρα παίρνουμε μια παραπάνω ικανοποίηση.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απλοί που μπορούμε να δώσουμε σχήματα σε κουλουράκια και κέικ έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα.
Mπισκότα λαγουδένια

κουμπιά
Χρησιμοποιούμε την παραπάνω εύκολη συνταγή και απλά όταν ζυμώνουμε τη ζύμη την ανοίγουμε και φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα καπάκι (που το έχουμε πριν πλύνει εννοείτε) και πιέζουμε στο κέντρο της ζύμης. Στη συνέχεια με καλαμάκι κάνουμε τις τρύπες.

λουλούδια
Με την βοήθεια μια φόρμας δίνουμε στην ζύμη σχήμα λουλουδιών, στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη σε φόρμα για κεκάκια και τα βάζουμε στον φούρνο. Το κενό το γεμίζουμε με ότι είδους μαρμελάδα θέλουμε, ενώ στα “πέταλα” βάζουμε λίγη ζάχαρη άχνη.


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απλοί που μπορούμε να δώσουμε σχήματα σε κουλουράκια και κέικ έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα.
Mπισκότα λαγουδένια
Συστατικά:
• 1 φλ. βούτυρο
• 1 φλ. ζάχαρη
• 2 ½ φλ. αλεύρι
• 2 δόσεις βανίλια σκόνη
• 1 αυγό
Οδηγίες:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και με την βοήθεια του ψαλιδιού φτιάχνουμε τα αυτάκια και την βοήθεια της οδοντογλυφύδας τα ματάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.


κουμπιά
Χρησιμοποιούμε την παραπάνω εύκολη συνταγή και απλά όταν ζυμώνουμε τη ζύμη την ανοίγουμε και φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα καπάκι (που το έχουμε πριν πλύνει εννοείτε) και πιέζουμε στο κέντρο της ζύμης. Στη συνέχεια με καλαμάκι κάνουμε τις τρύπες.


λουλούδια
Με την βοήθεια μια φόρμας δίνουμε στην ζύμη σχήμα λουλουδιών, στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη σε φόρμα για κεκάκια και τα βάζουμε στον φούρνο. Το κενό το γεμίζουμε με ότι είδους μαρμελάδα θέλουμε, ενώ στα “πέταλα” βάζουμε λίγη ζάχαρη άχνη.


