Σοκολατένιες ...αμαρτίες

Σοκολατένιες ...αμαρτίες
5 Φεβρουαρίου 2016, 02:00
A+ A-
Συνταγές με βάση την αγαπημένη μας σοκολάτα
Η σοκολάτα διώχνει το άγχος

Δεν χρειαζόμαστε τις επιστημονικές έρευνες για να μας πουν πως η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στο να ανεβάσει την διάθεσή μας, καθώς συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών, των φυσικών δηλαδή οπιοειδών του οργανισμού, που ρυθμίζουν την διάθεση και χαρίζουν ευφορία. Κατ' επέκταση η σοκολάτα έχει και αγχολυτική δράση..... γι' αυτό ....μην νιώθετε τύψεις φίλοι μου εάν φάτε λίγο παραπάνω.

Εύκολο μωσαϊκό



Υλικά:
• Κρέμα γάλακτος 250 gr
• 1 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
• 1 μεγάλο κουτί Μερέντα 400 γρ.

Tι κάνουμε:
1. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σ ένα μπωλ μέχρι να αφρατέψει.
2. Σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα σ ένα άλλο μπωλ.
3. Ανακατεύουμε τη Μερέντα με τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε ολα μαζι να ενωθούν.
4. Τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι ή σε λαδόκολα και το κάνουμε σαλάμι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.

Σοκολατόπιτα



Υλικά:
• 1 και 1/4 φλιτζ. αλεύρι

• 1 και 1/4 φλιτζ. αλεύρι

• 1 και 3/4 φλιτζ. ζάχαρη

• 1/2 φλιτζ. κακάο σε σκόνη

• 1 και 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

•  1 πρέζα αλάτι

•  1 φλιτζάνι γάλα

• 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Tι κάνουμε:

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, 3/4 φλιτζ. ζάχαρη, 1/4 φλιτζ. κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα. Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 φλιτζ. ζάχαρη µε 1/4 φλιτζ. κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε παγωτό.


Επιστροφή