Θεατρικό στα μπλόκα για το θάνατο του αγρότη

Θεατρικό στα μπλόκα για το θάνατο του αγρότη
29 Ιανουαρίου 2016, 13:30
A+ A-
Και τέχνη στις κινητοποιήσεις.
Τα μπλόκα των αγροτών είναι πάντα ένας τρόπος για να εκφράσει την δυσαρέσχειά της η αγροτική τάξη ενάντια στα οποιαδήποτε νομοθετικά σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ομως, τώρα βρήκαν ακόμη έναν άλλο τρόπο και ταυτόχρονα να δείξουν και τα υποκριτικά τους ταλέντα.

Στο Μεσολόγγι, λοιπόν οι αγρότες έκαναν ένα μικρό θεατρικό με τον Τσίπρα σε ρόλο τζιχαντιστή και τους αγρότες στον ρόλο των θυμάτων, ενώ χθες στον Προμαχώνα έκαναν ένα μικρό σκετς για τον «θάνατο του αγρότη». 

Στην καρότσα ενός αγροτικού, ένας νεαρός αγρότης είχε ξαπλώσει σε ένα φέρετρο με τα χέρια σταυρωμένα, ενώ, μάλιστα τον είχαν καλύψει και με κλαδιά. Ενας άλλος αγρότης «έψελνε»: «Αξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ ημών αγρότη και κτηνοτρόφε. Από εδώ και πέρα αυτή είναι η τύχη σου: Να πεθάνεις γιατί δεν έχεις μέλλον σε αυτή την Ελλάδα». Σε εκείνο το σημείο ο παραγωγός που έκανε το νεκρό αναστήθηκε όπως ο Λάζαρος, και είπε: «Τσίπρα, εμείς δεν θα πεθάνουμε ποτέ».

Η αυλαία της παράστασης έπεσε, ωστόσο τα μπλόκα συνεχίζονται.

Επιστροφή