Μηλόπιτα

Μηλόπιτα
22 Ιανουαρίου 2016, 02:00
A+ A-
Με καφέ ή ζεστή σοκολάτα για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Tα χιόνια έφτασαν, το κρύο αρκετό σε πολλά μέρη της Ελλάδας, τα τζάκια πήραν στην κυριολεξία ...φωτιά και αποτελεί ιδανική πρόταση για να καλέσουμε φίλους στο σπίτι. Μαζί με το ζεστό ρόφημα θα τους προσφέρουμε και κάτι γλυκό. Τι πιο καλό από την αγαπημένη μηλόπιτα;

Συνοδεύετε με καφέ ή ζεστή σοκολάτα, τις κρύες μέρες του χειμώνα, παρέα με καλή συντροφιά για κους-κους.

Αποτελείται από υλικά που σίγουρα είναι εύκολο να βρούμε και δεν κοστίζουν, ευτυχώς, και πολλά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολο να γίνει και σίγουρα πολύ ...πιο εύκολο να ...φαγωθεί!!!!

Τι χρειαζόμαστε:

1 ταψι διαμέτρου περίπου 30 εκ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 5-6 μηλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. κανέλλα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του.

Τι κάνουμε:

  1. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
  3. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
  4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  5. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.
  6. Βάζουμε από πάνω κομμάτια μήλου.
  7. Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
  8. Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επιστροφή