Περίεργο e-Mehari από τη Citroen
Ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως το C4 Cactus, προσπαθεί να δημιουργήσει η Citroen, που θα λανσάρει την άνοιξη του 2016 στη Γαλλία το e-Mehari. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο ηλεκτρικό cabrio με νεανική σχεδίαση.
Το όνομα του προέρχεται από το Mehari, ένα ελαφρύ open top αυτοκίνητο που βρισκόταν στη γραμμή παραγωγής της γαλλικής μάρκας από το 1968 έως το 1988.
Το e-Mehari έχει μήκος 3,81 m, δύο πόρτες και αποσπώμενη οροφή. Οι επιβάτες του μπορούν να καλύψουν το πάνω μέρος, το πίσω ή τα πλαϊνά μέρη, ανάλογα με τη διάθεσή τους και τις καιρικές συνθήκες.
Το e-Mehari φέρει ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 68 PS, το οποίο είναι ικανό να χαρίσει μέγιστη ταχύτητα 110 km/h. Η αυτονομία του είναι όμως μικρή, καθώς φθάνει τα 200 km μέσα στην πόλη, όμως για την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο δεν ξεπερνά τα 100 km.



















