Κατάφεραν να μείνουν δωρεάν στα δωμάτια της Εστίας οι φοιτητές
Τεταμένη ήταν η κατάσταση που επικρατούσε στο ΤΕΙ Χαλκίδας από την αρχή της Ακαδημαϊκής χρονιάς, εξαιτίας της απόφασης της Διοίκησης να ζητήσει εγγύηση 200 ευρώ από τους φοιτητές, προκειμένου να τους επιτρέψει να διαμείνουν σε δωμάτια της φοιτητικής Εστίας.
Ακολούθησαν κινητοποιήσεις και αγώνες από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση, στην οποία τονίζει -μεταξύ άλλων- τα εξής:
"Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς οι οικότροφοι σπουδαστές του ΤΕΙ Στερεάς στη Χαλκίδα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση, για τις σπουδές και το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Με τον αγώνα μας καταφέραμε:
1. Η μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών να πάρει κλειδί για το δωμάτιο που δικαιούται δωρεάν.
2. Να καταργήσουμε στην πράξη την καταβολή εγγύησης ως προϋπόθεση για να μπουν οι σπουδαστές στα δωμάτια.
3. Να αποσπάσουμε δέσμευση από τον Πρόεδρο της Συνέλευσης του ΤΕΙ ότι δε θα απαιτηθεί εγγύηση για τους σπουδαστές, τουλάχιστον για φέτος.
4. Να αποσπάσουμε δέσμευση ότι αποσύρεται η εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος των 4 συναδέλφων μας."

















