O Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, Καθηγουμένου της Ιερής Μονής του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, επισκέφθηκε το μοναστήρι και τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολυάριθμους πιστούς, ενώ πριν την Απόλυση προεξήρχε και του Νεκρώσιμου Τρισαγίου, το οποίον ετελέσθη επί του Τάφου του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη.
Την συγκεκριμένη μέρα, πριν από 24 χρόνια (21-11-1991), εκοιμήθη ο π. Ιάκωβος. Ο Σεβασμιώτατος δακρυσμένος προσκύνησε και ασπάστηκε τον Τάφο του Γέροντος, όπως και όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί.
Την επομένη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος άγιος Βρεσθένης, κατόπιν παρακλήσεως του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, επισκέφθηκε το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο προς τους πιστούς.



















