ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Δεκάδες συλλήψεις στις επιχειρήσεις "Ζούρα"
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών-εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη".
Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου γίνεται λόγος και για τη μονάδα της επιχείρησης στο Σχηματάρι, για την οποία καταγγέλλεται ότι:
" Η εργοδοσία μια μέρα πριν είχε μεριμνήσει ώστε μέσα από την πύλη της μονάδας στο Σχηματάρι κατά την απεργιακή κινητοποίηση να βρίσκονται «άγνωστοι», ο ένας εκ των οποίων οπλοφορούσε και φαίνονταν να παίρνουν οδηγίες από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης."
Σχετικά με τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει:
" Για να τρομοκρατήσουν τους εργάτες και όχι μόνο της συγκεκριμένης επιχείρησης, απαντάνε με αυτό τον τρόπο κυβέρνηση και εργοδοσία στον οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο και στον κλάδο αγώνα του επιχειρησιακού συνδικάτου που έχει κρατήσει σταθερή στάση από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Με αυτό τον προσανατολισμό άλλωστε είχε επιτύχει και νίκες ως προς τις διεκδικήσεις του.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζόμενων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ανάκληση απολύσεων, τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας επί μήνες και αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εγκληματίες."



















