Aρωματικό κεικ μήλου-σταφίδας

Aρωματικό κεικ μήλου-σταφίδας
4 Δεκεμβρίου 2015, 20:34
A+ A-
Σούπερ τροφή



 της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου






Αρχαίο σνακ και γλυκαντικό, η σταφίδα, το προϊόν της αποξήρανσης των σταφυλιών. Θεωρείται και είναι μια από τις πιο θρεπτικές και εκπληκτικές τροφές του κόσμου με απίστευτες ιδιότητες. Γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, πλούσια σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση, η σταφίδα εκτός από τη γλυκιά ξεχωριστή γεύση και άρωμα μας χαρίζει υγεία. Ας την εντάξουμε λοιπόν στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τη χαρούμε μέσα σε κέικ και ψωμιά, σαλάτες και φαγητά ή σαν σνακ μόνη της κάποια ώρα της ημέρας. Εγώ σήμερα τη χρησιμοποιώ μέσα σʼ ένα υπέροχο κέικ που με τʼ αρώματά του μαγεύει τους πάντες.  


Χρειάζομαι:
• 3 κούπες αλεύρι μαλακό
• 3 κουταλάκια μπέικιν-πάουντερ
• 1 κουταλιά κανέλα τριμμένη
• 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
• 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
• 1 βανιλίνη
• 1/4 κουταλάκι αστεροειδή γλυκάνισο σε σκόνη
• 1 ½ κούπα καλαμποκέλαιο
• 1 κούπα ζάχαρη 
• 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
• 4 αβγά
• 2 μεγάλα μήλα σε μικρά κυβάκια
• 3/4 κούπας σταφίδα ξανθή
• 1/2 κούπα καρύδι χονδροκομμένο
• 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
• 2 κουταλιές μαύρο ρούμι.

Τι κάνω: Κοσκινίζω όλα τα στέρεα υλικά. Χτυπώ καλά τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω το λάδι. Χτυπώ λίγο ακόμα και ρίχνω το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύω απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ρίχνω τα καρύδια με τις σταφίδες και τα μήλα. Ανακατεύω απαλά και ρίχνω σε λαδωμένο και αλευρωμένο παραλληλόγραμμο ταψάκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Επιστροφή