Σούπα σολoμού
27 Νοεμβρίου 2015, 02:00
Αν και το κρύο δεν έχει κάνει ακόμη και τόσο αισθητή την παρουσία του, ο ημερολογιακός χειμώνας μόλις καταφτάνει και είναι πια γεγονός. Ευτυχώς στην Ελλάδα ο χειμώνας δεν κρατάει πολύ και η ελπίδα των ηλιόλουστων ημερών υπάρχει και μέσα σʼ αυτόν. Έχει κι αυτός όμως τη δική του χάρη κι ομορφιά. Εμένα προσωπικά μού αρέσει πολύ. Δεν θέλουμε πολλά για να τον απολαύσουμε. Καλή συντροφιά κι ένα ζεστό-ζεστό μπολάκι με μοσχομυρωδάτη σούπα κι αμέσως ο χειμώνας γίνεται υπέροχος, όπως όλα τα πράγματα που συνοδεύονται με καλή παρέα.
Χρειάζομαι:
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 φέτες σολομού (300 γραμ.) σε μικρά κομματάκια
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
• 1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 200 γραμ. μπρόκολο σε κομματάκια
• 2 καρότα σε ροδέλες
• 2 κολοκύθια σε ροδέλες
• 1 καυτερή πιπερίτσα σε ροδέλες (προαιρετικά)
• 2 κουταλιές σόγια σος
• 100 γραμ. νουντλς από ρύζι ή ψιλό φιδέ
• Αλάτι, πιπέρι.
Τι κάνω: Στο λάδι σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 5 λεπτά. Προσθέτω 5 κούπες νερό και μόλις έρθει σε βρασμό ρίχνω το σολομό και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σιγοβράζω για 20 λεπτά και ρίχνω τα νουντλς, κλείνω τη φωτιά. Προσθέτω τη σόγια και καρυκεύω.
Zεστή παρέα
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Αν και το κρύο δεν έχει κάνει ακόμη και τόσο αισθητή την παρουσία του, ο ημερολογιακός χειμώνας μόλις καταφτάνει και είναι πια γεγονός. Ευτυχώς στην Ελλάδα ο χειμώνας δεν κρατάει πολύ και η ελπίδα των ηλιόλουστων ημερών υπάρχει και μέσα σʼ αυτόν. Έχει κι αυτός όμως τη δική του χάρη κι ομορφιά. Εμένα προσωπικά μού αρέσει πολύ. Δεν θέλουμε πολλά για να τον απολαύσουμε. Καλή συντροφιά κι ένα ζεστό-ζεστό μπολάκι με μοσχομυρωδάτη σούπα κι αμέσως ο χειμώνας γίνεται υπέροχος, όπως όλα τα πράγματα που συνοδεύονται με καλή παρέα.
Χρειάζομαι:
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 φέτες σολομού (300 γραμ.) σε μικρά κομματάκια
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
• 1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 200 γραμ. μπρόκολο σε κομματάκια
• 2 καρότα σε ροδέλες
• 2 κολοκύθια σε ροδέλες
• 1 καυτερή πιπερίτσα σε ροδέλες (προαιρετικά)
• 2 κουταλιές σόγια σος
• 100 γραμ. νουντλς από ρύζι ή ψιλό φιδέ
• Αλάτι, πιπέρι.
Τι κάνω: Στο λάδι σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 5 λεπτά. Προσθέτω 5 κούπες νερό και μόλις έρθει σε βρασμό ρίχνω το σολομό και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σιγοβράζω για 20 λεπτά και ρίχνω τα νουντλς, κλείνω τη φωτιά. Προσθέτω τη σόγια και καρυκεύω.