Κέικ με κεράσι και κραμπλ αμυγδάλου

Κέικ με κεράσι και κραμπλ αμυγδάλου
20 Νοεμβρίου 2015, 02:00
A+ A-
Χρόνια πολλά



 της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου





«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις.  Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν. Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου  η εκπλήρωσις».  Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές γιορτές είναι τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία  αυτής της γιορτής είναι μεγάλη και ιερή. Θα ευχηθώ σε όλους όσους γιορτάζουν μʼ ένα υπέροχο γλύκισμα.


Χρειάζομαι:
200 γραμ. μαργαρίνη
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
1 μεγάλο αβγό
1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
500 γραμ. αλεύρι μαλακό
3/4 της κούπας αμύγδαλα σε σκόνη
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι (450 γραμ.).

Τι κάνω: Χτυπώ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, περίπου 8 λεπτά. Προσθέτω το ξύσμα, τη βανίλια και το αβγό. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί το αβγό και κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν  στο μείγμα. Συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο ίσα-ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι.  Σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκατ. στρώνω βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος και στρώνω τα 3/4 της ζύμης στον πάτο. Στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτω το αμύγδαλο και ανακατεύω απαλά. Στη συνέχεια απλώνω τη μαρμελάδα και τελειώνω τοποθετώντας πάνω από τη μαρμελάδα την υπόλοιπη ζύμη σε χοντρά τρίμματα έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς η μαρμελάδα. Ψήνω στους 190 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

Επιστροφή