Άθλια η εικόνα στο κρηπίδωμα της παραλίας Χαλκίδας

28 Οκτωβρίου 2015, 07:15
A+ A-
Σπασμένα μάρμαρα, γκράφιτι και εικόνα εγκατάλειψης.


Κανονικά θα έπρεπε να είναι το καλύτερο κομμάτι της Χαλκίδας, αφού αποτελεί μέρος της βιτρίνας της, αλλά δυστυχώς παρουσιάζει μία άθλια εικόνα εγκατάλειψης και έχει μετατραπεί σε στέκι περιθωριακών και πάρκινγκ μοτοσικλετών.

Ο λόγος για το κρηπίδωμα της παραλίας Χαλκίδας, κάτω ακριβώς από τον πεζόδρομο με τις δάφνες, ένα από τα "σήματα κατατεθέντα" της παραλιακής ζώνης της Χαλκίδας εδώ και δεκαετίες, μαζί με την γέφυρα και το κόκκινο σπίτι.

Δυστυχώς όμως όσοι περπατούν στον πεζόδρομο με τις δάφνες και κοιτούν προς την θάλασσα βλέπουν από κάτω στο κρηπίδωμα μία εικόνα που δεν περιποιεί τιμή για την πόλη. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το κρηπίδωμα έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ μοτοσικλετών, ελλείψει αστυνόμευσης, ενώ τα σπασμένα μάρμαρα και τα ακαλαίσθητα γκράφιτι παντού μαρτυρούν την παρουσία περιθωριακών τύπων, οι οποίοι σαν σύγχρονοι βάνδαλοι έχουν διαλύσει τα πάντα.  

Επιστροφή