Πικάντικα φιλέτα ψαριού σοτέ
30 Οκτωβρίου 2015, 02:00
Χρειάζομαι:
• 4 φιλέτα ψαριού
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλάκι κάρυ
• 1/2 κόκκινη πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
• 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1/2 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
• 1 μικρό κλωνάρι δενδρολίβανο
• 1 μικρό κλωνάρι ρίγανη
• 1 μικρό κλωνάρι άνηθο
• Πιπέρι, αλάτι.
Τι κάνω:
Ζεσταίνω το λάδι ελαφρά. Κατεβάζω και ρίχνω μέσα το κάρυ, τις πιπεριές, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφήνω το λάδι για 1 έως 3 ώρες να αρωματιστεί και το σουρώνω. Ραντίζω με το αρωματισμένο λάδι τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα καρυκεύω. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτω 2 κουταλιές από το αρωματικό λάδι και σοτάρω τις φέτες 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρω με ψητές πολύχρωμες πιπεριές.
Οχτωβρούδια
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Χρειάζομαι:
• 4 φιλέτα ψαριού
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλάκι κάρυ
• 1/2 κόκκινη πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
• 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1/2 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
• 1 μικρό κλωνάρι δενδρολίβανο
• 1 μικρό κλωνάρι ρίγανη
• 1 μικρό κλωνάρι άνηθο
• Πιπέρι, αλάτι.
Τι κάνω:
Ζεσταίνω το λάδι ελαφρά. Κατεβάζω και ρίχνω μέσα το κάρυ, τις πιπεριές, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφήνω το λάδι για 1 έως 3 ώρες να αρωματιστεί και το σουρώνω. Ραντίζω με το αρωματισμένο λάδι τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα καρυκεύω. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτω 2 κουταλιές από το αρωματικό λάδι και σοτάρω τις φέτες 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρω με ψητές πολύχρωμες πιπεριές.