Στολίδι της Χαλκίδας το αναπαλαιωμένο κτήριο της Αρέθουσας

Στολίδι της Χαλκίδας το αναπαλαιωμένο κτήριο της Αρέθουσας
27 Σεπτεμβρίου 2015, 08:49
A+ A-
Θα λειτουργήσει ως Μουσείο και μεταφέρονται ήδη εκθέματα από το Αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας.
Σχεδόν έτοιμο είναι το αναπαλαιωμένο κτήριο της Αρέθουσας, το οποίο θα λειτουργήσει ως Διαχρονικό Μουσείο της Εύβοιας και αποτελεί ένα στολίδι για την Χαλκίδα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του Ηλία Θαλάσση, που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Ήδη γίνονται με την δέουσα προσοχή μεταφορές εκθεμάτων, αφού πρώτα συντηρούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας. Σύντομα το βιομηχανικό κτήριο της Αρέθουσας θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Στην περίπτωση του ισχύει η ρήση "κάλλιο αργά, παρά ποτέ", αφού -έστω με σημαντική καθυστέρηση και πολλές περιπέτειες- σώθηκε ένα κτίσμα το οποίο είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και αναμένεται να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.



Επιστροφή