8.200 δολάρια για σταφύλι!
19 Σεπτεμβρίου 2015, 15:30
Πρόκειται για μια γλυκιά και με μειωμένη οξύτητα ποικιλία, που παράγεται στην Ιαπωνία από το 2008. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε διάσημους σεφ και πανάκριβα ρεστοράν ανά τον κόσμο. Η τιμή της έφτασε σήμερα να κοστίζει 6.500 δολλάρια.
Σε ποιο μέρος παράγονται!
Η πιο σημαντική στιγμή του χρόνου για τη δουλειά των αμπελουργών και των οινοποιών είναι αναμφισβήτητα η ωρίμαση και ο τρύγος του σταφυλιού. Ο μήνας που το σταφύλι ωριμάζει είναι ο Σεπτέμβριος γι' αυτό τον λέμε και τρυγητή. Η όλη διαδικασία είναι μια γιορτή, και αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία.
"Αντε και καλά κρασιά" λένε όταν τελειώνει η διαδικασία του τρύγου. Ομως όταν πρόκειται για την πιο ακριβή ποικιλία σταφυλιών τη διάσημη Ruby Roman, τότε λέμε άντε και καλά κέρδη.Πρόκειται για μια γλυκιά και με μειωμένη οξύτητα ποικιλία, που παράγεται στην Ιαπωνία από το 2008. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε διάσημους σεφ και πανάκριβα ρεστοράν ανά τον κόσμο. Η τιμή της έφτασε σήμερα να κοστίζει 6.500 δολλάρια.
Ενας διάσημος Ιάπωνας σεφ έδωσε 8.200 δολλάρια για να αποκτήσει ένα τσαμπί σταφύλι με 26 ρώγες!