Με περίπατο στον τελικό Τζόκοβιτς και Φέντερερ (video)
12 Σεπτεμβρίου 2015, 11:30
Κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους απέναντι στους Τσίλιτς και Βαβρίνκα.
Πιο εύκολο βράδυ απ' ό,τι αναμενόταν είχαν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ρότζερ Φέντερερ στους ημιτελικούς του US OPEN. Κέρδισαν με μεγάλη ευκολία - ιδιαίτερα ο Σέρβος- τους Μάριν Τσίλιτς και Στάνισλας Βαβρίνκα αντίστοιχα και θα αναμετρηθούν ξανά στον τελικό με στόχο την κατάκτηση του πολυπόθητου grand slam.
Ο Σέρβος, νο 1 στο ταμπλό, έκανε για πρώτη φορά στο τουρνουά τόσο επιβλητική εμφάνιση. Εχασε μόνο τρία games από τον κάτοχο του τίτλου Μάριν Τσίλιτς και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό σε straight sets 6-0, 6-1, 6-2. Ο Κροάτης δεν μπήκε ποτέ στο ματς και έμεινε άναυδος από την ποικιλία χτυπημάτων του Σέρβου, ο οποίος στην πιο κρίσιμη καμπή πέτυχε μια νίκη που του ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει του τελικού.
Στο δεύτερο ημιτελικό, επίσης όλοι περίμεναν ένα σπουδαίο ματς μεταξύ των Ελβετών Βαβρίνκα και Φέντερερ. Αλλωστε, οι πιθανότητες ήταν ισομοιρασμένες για τους δύο τενίστες, ενώ στον έτερο ημιτελικό ο Τζόκοβιτς ήταν το ακλόνητο φαβορί.
Ωστόσο, ο "Βασιλιάς" είχε άλλη άποψη και σε αυτό τον βοήθησε η μετριότατη εμφάνιση του συμπατριώτη του. Ο Φέντερερ δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του αγώνα έχοντας ως όπλο του για ακόμη μία φορά το εξαιρετικό πρώτο σερβίς.
Ακόμη, όμως, κι όταν δεν το έβρισκε ή όταν αμυνόταν στο σερβίς του αντιπάλου του, έβρισκε λύσεις τόσο με το backhand όσο και με το forehand απέναντι σε έναν νωθρό Βαβρίνκα, ο οποίος δεν απέφυγε τα αβίαστα λάθη, αλλά κυρίως έδειξε ελάχιστη διάθεση επιθετικότητας. Ισως να προσπάθησε να μεγαλώσει τη διάρκεια των πόντων ενάντια στη θέληση του Φέντερερ να τους τελειώνει γρήγορα, αλλά χωρίς μεγάλους winner και χωρίς πίεση στην απέναντι πλευρά, δεν έχεις τύχη με τον 34χρονο Maestro.
Ετσι, το 6-4, 6-3, 6-1 του Φέντερερ ήρθε απόλυτα φυσιολογικά ολοκληρώνοντας ένα ζευγάρι ημιτελικών χωρίς συγκινήσεις στη Νέα Υόρκη.
Την Κυριακή το βράδυ (ώρα Ελλάδας), Τζόκοβιτς και Φέντερερ θα αναμετρηθούν για 42η φορά μεταξύ τους με τον Ελβετό να έχει βραχεία κεφαλή στις νίκες (21-20). Ο Σέρβος θέλει να φτάσει στο 10ο grand slam του και θα πρέπει να ξεπεράσει τη δίψα του Φέντερερ για το 18ο στη δύση της καριέρας του. Ισως αυτό το ματς να μας επιφυλάσσει το σασπένς που δεν είδαμε στους ημιτελικούς!
Δείτε τα highlights του αγώνα Φέντερερ - Βαβρίνκα.