Σπαγγέτι με λαχανικά
9 Οκτωβρίου 2015, 02:00
Όλα τρέχουν στους τρελούς ρυθμούς της εποχής. Με το ξεκίνημα των σχολείων, το καλοκαίρι έγινε μια ανάμνηση και για τη μερίδα εκείνη των μικρών μαθητών που μπορούν ακόμα να είναι ξένοιαστοι το καλοκαιράκι.
Τώρα μπροστά μας οι στόχοι, καινούριοι και παλιοί, οι επιλογές, οι επιθυμίες, ο ανταγωνισμός, η δουλειά, οι προοπτικές, τα θέλω και τα μπορώ μαζί με τα πρέπει.
Ένας μεγάλος συγγραφέας ο δικός μας Νίκος Καζαντζάκης είχε πει. «Για να πετύχεις, πρέπει πρώτα να πιστέψεις ότι μπορείς!». Ας γίνει το μότο μας γιʼ αυτό τον καιρό.
Χρειάζομαι:
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• 1/4 κούπας ελαιόλαδο
• 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
• 1 κουταλιά πελτέ
• Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα, θυμάρι
• Από 1 κόκκινη, πράσινη και κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα
• 1 μικρή μελιτζάνα σε κύβους
• 2 κολοκυθάκια σε κύβους
• 1 πακέτο σπαγγέτι.
Τι κάνω:
Στο μισό λάδι σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7 λεπτά. Ρίχνω τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Σιγοβράζω για 30 λεπτά, καρυκεύω και κατεβάζω. Στο μεταξύ στο υπόλοιπο λάδι και σε βαθύ τηγάνι σοτάρω σε μέτρια φωτιά τα λαχανικά για 15 λεπτά. Πριν σερβίρω, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζω τα ζυμαρικά. Φέρνω τη σάλτσα πάλι σε βρασμό και μόλις πάρει βράση, προσθέτω τα λαχανικά και τα μακαρόνια σουρωμένα μαζί με 1 κούπα από το νερό που έβρασαν. Αφήνω 2 λεπτά κατεβάζω και σερβίρω αμέσως.
Μπορούμε
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Όλα τρέχουν στους τρελούς ρυθμούς της εποχής. Με το ξεκίνημα των σχολείων, το καλοκαίρι έγινε μια ανάμνηση και για τη μερίδα εκείνη των μικρών μαθητών που μπορούν ακόμα να είναι ξένοιαστοι το καλοκαιράκι.
Τώρα μπροστά μας οι στόχοι, καινούριοι και παλιοί, οι επιλογές, οι επιθυμίες, ο ανταγωνισμός, η δουλειά, οι προοπτικές, τα θέλω και τα μπορώ μαζί με τα πρέπει.
Ένας μεγάλος συγγραφέας ο δικός μας Νίκος Καζαντζάκης είχε πει. «Για να πετύχεις, πρέπει πρώτα να πιστέψεις ότι μπορείς!». Ας γίνει το μότο μας γιʼ αυτό τον καιρό.
Χρειάζομαι:
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• 1/4 κούπας ελαιόλαδο
• 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
• 1 κουταλιά πελτέ
• Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα, θυμάρι
• Από 1 κόκκινη, πράσινη και κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα
• 1 μικρή μελιτζάνα σε κύβους
• 2 κολοκυθάκια σε κύβους
• 1 πακέτο σπαγγέτι.
Τι κάνω:
Στο μισό λάδι σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7 λεπτά. Ρίχνω τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Σιγοβράζω για 30 λεπτά, καρυκεύω και κατεβάζω. Στο μεταξύ στο υπόλοιπο λάδι και σε βαθύ τηγάνι σοτάρω σε μέτρια φωτιά τα λαχανικά για 15 λεπτά. Πριν σερβίρω, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζω τα ζυμαρικά. Φέρνω τη σάλτσα πάλι σε βρασμό και μόλις πάρει βράση, προσθέτω τα λαχανικά και τα μακαρόνια σουρωμένα μαζί με 1 κούπα από το νερό που έβρασαν. Αφήνω 2 λεπτά κατεβάζω και σερβίρω αμέσως.