Επιστρέφονται από την Τροχαία άδειες οδήγησης και πινακίδες κυκλοφορίας

Επιστρέφονται από την Τροχαία άδειες οδήγησης και πινακίδες κυκλοφορίας
12 Αυγούστου 2015, 14:56
A+ A-
Για να διευκολυνθούν οι οδηγοί στις μετακινήσεις ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται από την Τετάρτη 12 Αυγούστου  οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τρίτη 11 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατʼ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και την Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Επιστροφή