Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ο φετινός Σκυλλίας στη Λίμνη

Η Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης, με την επωνυμία "Σκυλλίας 2015" ολοκληρώθηκε στη Λίμνη Ευβοίας χωρίς “να ανοίξει μύτη”, αλλά ανοίγοντας διάπλατα ψυχές, καρδιές και διατηρώντας, για μια ακόμα φορά, ψηλά το ιδεώδες της Μαραθώνιας Κολύμβησης, το ήθος και την αγωνιστικότητα των ανθρώπων που την υπηρετούν.
Φορέας των εκδηλώσεων ήταν ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης “Ο Ποσειδών” και Συνδιοργανωτής η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Το Σάββατο 11 Ιουλίου διεξήχθη ο πιο δύσκολος από τους 5 Διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού.
Συνολικά 25 αθλητές και αθλήτριες και τα συνοδευτικά σκάφη πάλεψαν με τρεις διαφορετικούς καιρούς και ένα γεμάτο βορειοανατολικό πεντάρι, που έκανε την ναυαγοσωστική ομάδα να αποδείξει τον επαγγελματισμό της.
Παρά τις αντιξοότητες ανέβηκαν στο τερματισμό-Σκάλα Λίμνης, χωρίς καμία παρέμβαση, 7 αθλητές και αθλήτριες, ενώ οι υπόλοιποι τερμάτισαν ομαδικά. Μετά από 14.5 Χιλιόμετρα και εξουθενωτική κολύμβηση οι Παπαναγιώτου Ηλίας και Σταυρόπουλος Γεώργιος τερμάτισαν μαζί σε 4 ώρες και 10 λεπτά, δίνοντας στον Αγώνα το μήνυμα των ημερών.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Μελά η εκδήλωση των Απονομών. Προηγήθηκε εκτενής αναφορά στα τιμώμενα πρόσωπα της διοργάνωσης από τον Ιστοριοδίφη κ. Αποστόλου, απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές (Χορηγική προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας) και ειδικά βραβεία από, την εκπροσωπούμενη εδώ και χρόνια στη Διοργάνωση, Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση, στον ίδιο χώρο, προς όλους τους εμπλεκόμενους στον Αγώνα.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 12 Ιουλίου, στην Παραλία της Πόλης διεξήχθησαν μπροστά σε εκατοντάδες κατοίκων και επισκεπτών ο αγώνας 500 μέτρων για παιδιά και 5.000 μέτρων, με νικητές τους Τσώνο Γιώργο από την Ιστιαία και Σημαντήρα Νικόλαο, από τη Ροδόπολη αντίστοιχα.


















