ΛΙΜΝΗ: Συνελήφθη 58χρονος καλλιεργητής δενδρυλλίων χασίς

ΛΙΜΝΗ: Συνελήφθη 58χρονος καλλιεργητής δενδρυλλίων χασίς
13 Ιουλίου 2015, 07:10
A+ A-
Κατασχέθηκαν 366 δενδρύλλια κάνναβης, κυνηγετικές καραμπίνες, πιστόλια και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Συνελήφθη με μικροποσότητα χασίς, που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, σε περιοχή της Λίμνης Εύβοιας, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι διατηρούσε ολόκληρη φυτεία με χασισόδενδρα. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης είναι ένας 58χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου.

Αρχικά η υπόθεση αντιμετωπίστηκε ως μία απλή υπόθεση κατοχής χασίς προς ιδία χρήση, αλλά η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας αποκάλυψε ολόκληρη φυτεία με χασισόδενδρα. Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας και της Γ΄ΟΠΚΕ Εύβοιας έκαναν έρευνα σε αγροικία που διατηρεί ο 58χρονος σε δασώδη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί βρήκαν σε περιφραγμένο οικόπεδο , αλλά και μέσα στην αγροικία τα εξής: 150 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους δύο περίπου μέτρων το καθένα, εκριζωμένα, αποξηραμένα και επιμελώς κρυμμένα, 38 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 60 περίπου εκατοστών το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και 178 δενδρύλλια κάνναβης, φυτεμένα σε γλάστρες, ύψους από 10 έως και 50 εκατοστών το καθένα.

Επίσης βρέθηκαν 4 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 229 γραμμάρια κάνναβης, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και 42 κυνηγετικά φυσίγγια, πιστόλι κρότου λάμψης μετά γεμιστήρα και 20 φυσίγγια κρότου λάμψης, αεροβόλο όπλο και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Ευβοίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Επιστροφή