Τυροκαυτερή
18 Σεπτεμβρίου 2015, 02:00
Δεν είναι τυχαίο που στο Μεξικό και στα πιο ζεστά μέρη του κόσμου τα καυτερά φαγητά είναι αναπόσπαστο μέρος της γευστικής κουλτούρας των ανθρώπων. Οι πιπεριές άλλωστε, που στα αρχαία χρόνια ήταν μόνο καυτερές, κατάγονται από το Μεξικό.
Η καψαϊκίνη, αυτή η δραστική ουσία που υπάρχει στις καυτερές πιπεριές, είναι ωφέλιμη με πολλούς τρόπους για τον άνθρωπο. Οταν καταναλώνεται ωμή, δρα και κατά των γαστρεντερικών παθήσεων. Ετσι, προστατεύει με φυσικό τρόπο, από τροφές που μπορεί να έχουν αλλοιωθεί λόγω ζέστης και αυτό δικαιολογεί και την καταγωγή της, μιας και η φύση προνοεί και προλαβαίνει πάντα.
Όπως και νά ʼχει οι καυτερές πιπεριές αποτελούν σούπερ τροφή και ωφελούν τόσο πολύ, που καλό θα ήταν να αρχίσουμε να τις προσθέτουμε σιγά-σιγά στο εδεσματολόγιό μας.
Χρειάζομαι:
• 1/2 κιλό φέτα πικάντικη
• 2 φρέσκιες καγιέν πιπεριές
• 1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε μικρό καρεδάκι
• 1/2 πράσινη πιπεριά σε μικρό καρεδάκι
• 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
• Πάπρικα και μπούκοβο
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Τι κάνω:
Πολτοποιώ τη φέτα με τις καυτερές πιπεριές και το γάλα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω απαλά. Διατηρώ στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ημέρες και σερβίρω σε μικρές ποσότητες σαν ορεκτικό.
Πικάντικα και άλλα
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Δεν είναι τυχαίο που στο Μεξικό και στα πιο ζεστά μέρη του κόσμου τα καυτερά φαγητά είναι αναπόσπαστο μέρος της γευστικής κουλτούρας των ανθρώπων. Οι πιπεριές άλλωστε, που στα αρχαία χρόνια ήταν μόνο καυτερές, κατάγονται από το Μεξικό.
Η καψαϊκίνη, αυτή η δραστική ουσία που υπάρχει στις καυτερές πιπεριές, είναι ωφέλιμη με πολλούς τρόπους για τον άνθρωπο. Οταν καταναλώνεται ωμή, δρα και κατά των γαστρεντερικών παθήσεων. Ετσι, προστατεύει με φυσικό τρόπο, από τροφές που μπορεί να έχουν αλλοιωθεί λόγω ζέστης και αυτό δικαιολογεί και την καταγωγή της, μιας και η φύση προνοεί και προλαβαίνει πάντα.
Όπως και νά ʼχει οι καυτερές πιπεριές αποτελούν σούπερ τροφή και ωφελούν τόσο πολύ, που καλό θα ήταν να αρχίσουμε να τις προσθέτουμε σιγά-σιγά στο εδεσματολόγιό μας.
Χρειάζομαι:
• 1/2 κιλό φέτα πικάντικη
• 2 φρέσκιες καγιέν πιπεριές
• 1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε μικρό καρεδάκι
• 1/2 πράσινη πιπεριά σε μικρό καρεδάκι
• 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
• Πάπρικα και μπούκοβο
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Τι κάνω:
Πολτοποιώ τη φέτα με τις καυτερές πιπεριές και το γάλα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω απαλά. Διατηρώ στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ημέρες και σερβίρω σε μικρές ποσότητες σαν ορεκτικό.