Σαγανάκι παστουρμά

Σαγανάκι παστουρμά
14 Αυγούστου 2015, 02:00
A+ A-
Σαλπάρουμε


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου





Ωραίο ελληνικό καλοκαίρι.  Πολυτραγουδισμένο  κι  αυτό  σε  όλα τα παλιά πια, νοσταλγικά  τραγούδια. Άκουγα ένα τέτοιο πριν του Ζωρζ Μουστακί. Υπάρχουν πάρα πολλά  όχι  μόνο  γαλλικά  αλλά και  παλιά ρεμπέτικα που βγάζουν ελληνικό  καλοκαίρι. Ένα τέτοιο και η Φραγκοσυριανή δε νομίζετε: Έτσι  θα ταξιδέψουμε φέτος  με τα τραγούδια και τα φαγητά. Βάλτε Μάρκο και τσίπουρα ή Μουστακί  και παγωμένο κρασί  και ταψιδέψτε. Εγώ όπως πάντα θα βάλω το μεζέ  κάτι που  ταιριάζει με όλα και … άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε.

Χρειάζομαι:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλη ντομάτα σε λωρίδες
8 λεπτές φέτες παστουρμά
5 φύλλα βασιλικού
100 γραμ.  γραβιέρα  σε λεπτές φέτες
3 αβγά χτυπημένα
Αλάτι
πιπέρι.

Τι κάνω:
Σε τηγάνι σοτάρω ελαφρά στο λάδι τις ντομάτες.  Προσθέτω τον παστουρμά και τον αφήνω ίσα να ζεσταθεί και να  μυρίσει. Ρίχνω το βασιλικό και τα αβγά. Καρυκεύω. Αφήνω δύο λεπτά και προσθέτω το τυρί. Με σπάτουλα ανασηκώνω τα πλάγια και ανακινώ το τηγάνι ώστε να ψηθεί το αβγό χωρίς να χρειαστεί να το γυρίσω. Σερβίρω αμέσως.

Επιστροφή