Μεγάλη απάτη από ετοιρείες καθαρισμού
Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξιχνίασε δεκάδες περιπτώσεις χρήσης εικονικών φορολογικών στοιχείων από εταιρείες καθαρισμού για την αποκόμιση ιδιαίτερα μεγάλου οικονομικού οφέλους, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Κράτος
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 Έλληνες, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ακόμη 21 ατόμων.
Οι εμπλεκόμενοι, ως ιδιοκτήτες τριών εταιρειών με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, αναλάμβαναν την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού σε δημόσιες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Υπουργεία, μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Όπως προέκυψε στο πλαίσιο ενδελεχούς και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, κατά τα έτη 2008-2012 διακινήθηκαν από τις εμπλεκόμενες εταιρείες 903 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 25.717.533 ευρώ. Με τη μέθοδο αυτή δεν απέδωσαν Φ.Π.Α. ύψους 4.581.774 ευρώ, ενώ καρπώθηκαν ποσά που ξεπερνούν τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ!
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγούνται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες -κατά περίπτωση- Δ.Ο.Υ. για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.



















