Οδοιπορικό στη μνήμη της γεύσης μας
5 Ιουνίου 2015, 11:51
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ξεναγεί στην Τραπεζούντα
Σε μια περιοχή με σημαντική ιστορία, πολλές ομορφιές και ιδιαίτερα εδέσματα δηλ. την Τραπεζούντα θα μας ...ταξιδέψει το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ από τον Alpha η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσιόγλου.
Πρώτος σταθμός, το όρος Μελά όπου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Ενας τόπος, που η επίσκεψη και το προσκύνημά του αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς Ελληνες και Πόντιους.
Η ξενάγηση συνεχίζεται στην πόλη της Τραπεζούντας. Πρώτη επίσκεψη το Τζαμί της Γκιουλμπαχάρ, ακολουθούν το σπίτι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, ο ναός της Αγίας Σοφίας, αλλά και η πανέμορφη βίλα του Ελληνα τραπεζίτη Κωνσταντίνο Καπαγιαννίδη, λίγο έξω από την πόλη, που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο Ατατούρκ.
Η βόλτα συνεχίζεται στην αγορά της Τραπεζούντας, όπου η σεφ θα μαγειρέψει γαύρο μπουλαμά. Το οδοιπορικό θα τελειώσει στο χωριό Ουζούν Γκιούλ, που βρίσκεται απλωμένο γύρω από μια λίμνη.