Προτείνει κινητοποιήσεις στο Επιμελητήριο για τα διόδια
27 Μαΐου 2015, 10:00
Ο Γιάννης Μαραγκός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Πρόταση για ψήφισμα κατά της εγκατάστασης σταθμού διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου, αλλά και την έναρξη κινητοποιήσεων, κατέθεσε προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου ο σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος Γιάννης Μαραγκός.
Αναλυτικά η επιστολή που κατέθεσε στο προεδρείο του Δ.Σ. είναι η εξής:
"Οι εργασίες για την κατασκευή διοδίων στην έξοδο προς Χαλκίδα στο ύψος του Σχηματαρίου συνεχίζονται. Ήδη η κατασκευάστρια εταιρία έχει ζητήσει από την Δ.Ε.Η. να προβεί στις ενέργειες αυτές ώστε να είναι δυνατή η τελική εγκατάσταση τους.Το Επιμελητήριο σε παλαιότερη συνεδρίαση του είχε προβεί σε ψήφισμα κατά της τοποθέτησης διοδίων εξηγώντας τις επιπτώσεις που θα επέφεραν αυτά στις επιχειρήσεις του νομού και στην τοπική κοινωνία, αλλά δυστυχώς δεν ελήφθη σοβαρά υπόψιν από πλευράς της αναδόχου εταιρείας.
Επειδή όμως με τα με τα ψηφίσματα μόνο απʼ ότι αποδεικνύεται δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα προτείνω στο Δ.Σ. του Eπιμελητηρίου εκτός του δεύτερου κατά σειρά ψηφίσματος που εισηγούμαι να γίνει σήμερα, επιπλέον το Επιμελητήριο μας να αναλάβει συντονιστικό ρόλο ώστε μαζί όλοι οι φορείς του νομού αντιπεριφέρεια, δήμοι, επιμελητήριο, εργατικό κέντρο σωματεία, να έχουμε μία πιο ουσιαστική και πιο δυναμική παρουσία.
Επίσης προτείνω την διερεύνηση της νομικής πλευράς ως προς την νομιμότητα της εγκατάστασης των διοδίων και αγωγή προς την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία για την ζημία που θα υποστούν οι επιχειρήσεις του νομού για όσο διάστημα αυτά θα είναι εν λειτουργία."