Φιλέτο πέρκας τυλιγμένο σε φέτα κολοκυθιού

Φιλέτο πέρκας τυλιγμένο σε φέτα κολοκυθιού
26 Ιουνίου 2015, 02:00
A+ A-
Το γαλάζιο


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου





Το Ελληνικό καλοκαίρι σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Η μικρή μας πατρίδα ένα πολύτιμο πετράδι στο χάρτη του κόσμου. Μαγευτική, ελκυστική και πολυπόθητη για τους εκδρομείς όλου του κόσμου. Θαρρείς και όλο το γαλάζιο της γης μαζεύτηκε στα νησιά μας κι όπου στην Ελλάδα να γυρίσεις κυριαρχούν το λευκό και το μπλε σε μια ατέλειωτη αρμονία, συμφωνία και εναλλαγή. Απολαύστε το καλοκαίρι στη χώρα μας, τη μοναδική αυτή χώρα του κόσμου που κοιτώντας το απέραντο γαλάζιο της αισθάνεσαι πόσο μεγάλος και πόσο μικρός είσαι την ίδια ακριβώς στιγμή. Το μενού μας για σήμερα σε αρμονία με τη θάλασσα, τη μεγάλη μας αγάπη.

Χρειάζομαι:
• 5 κολοκύθια σε πλατιές λεπτές λωρίδες
• 10 κουταλιές ελαιόλαδο
• 20 φύλλα βασιλικού
• 2 φιλέτα πέρκας κομμένα σε μικρά κομμάτια
• ½ λεμόνι χυμός
• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.

Τι κάνω:
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις φέτες του κολοκυθιού και τις αφήνω  για 2 μόλις λεπτά. Στραγγίζω αμέσως σε απορροφητικό χαρτί. Στο μεταξύ, σε ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρω τα φιλέτα της πέρκας μέχρι να πάρουν χρώμα απʼ όλες τις πλευρές (περίπου 5-7 λεπτά), καρυκεύω και σβήνω με το λεμόνι, πασπαλίζω με το θυμάρι και αποσύρω.
Τοποθετώ 3 ή 4 φέτες κολοκυθιού με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερκαλύπτει η επόμενη τη μισή σχεδόν προηγούμενη. Ραντίζω με λάδι και καρυκεύω ελαφρά, τοποθετώ 2 φύλλα βασιλικού στο κέντρο χιαστί. Τοποθετώ το ψάρι επάνω στο βασιλικό και ρολάρω, συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο τυλίγοντας όλα τα κομμάτια. Πριν σερβίρω τοποθετώ σε ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο για 8 μόλις λεπτά. Συνοδεύω με ντοματίνια και ψητές πιπεριές.

Επιστροφή