Φιλέτο πεσκανδρίτσας με κριθαράκι

Φιλέτο πεσκανδρίτσας με κριθαράκι
12 Ιουνίου 2015, 02:00
A+ A-
Φρου-φρου κι αρώματα



της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου






Κάποτε ένας φίλος μάγειρας Αμερικάνος μού είχε πει ότι οι Έλληνες, ενώ έχουμε πολύ μεγάλη φαντασία, την εξαντλήσαμε όλη στη μυθολογία μας και δεν αφήσαμε τίποτα για τη μαγειρική.
Όλο αυτό  ξεκίνησε από το ψάρι  που κυρίως το τηγανίζουμε στην πατρίδα μας. Ο λόγος, βέβαια, γιʼ αυτό δεν είναι η έλλειψη φαντασίας αλλά η νοστιμιά και το φυσικό άρωμα που έχουν τα ψάρια μας και δεν χρειάζονται φρου φρου και ψεύτικα αρώματα.
Παρόλʼ αυτά, το σημερινό ψαράκι, αν και πεντανόστιμο από μόνο του, έχει γίνει μια μικρή υπερπαραγωγή. Δοκιμάστε το και θα σας αρέσει γιατί και τα φρου φρου καμιά φορά χρειάζονται ακόμα και στα πιο όμορφα …κορίτσια, έτσι γιʼ αλλαγή.

Χρειάζομαι:
• 1- 1½ κιλό πεσκανδρίτσα σε φέτες
• 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κυβάκια
• 3 κολοκυθάκια σε κυβάκια
• πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
• 1 κούπα κριθαράκι
• 1 κούπα φρέσκια ντομάτα
• 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
• 2 κούπες νερό
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο.

Τι κάνω:
Σε 2 κουταλιές λάδι σοτάρω το ψάρι 3 λεπτά από κάθε πλευρά και το τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζω το κριθαράκι. Σοτάρω στο υπόλοιπο λάδι το κριθαράκι με τα λαχανικά για 4 περίπου λεπτά. Ρίχνω την ντομάτα, τον πελτέ και το νερό και σιγοβράζω για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτω τον άνηθο και κατεβάζω. Σερβίρω με το ψάρι και γαρνίρω με άνηθο.

Επιστροφή