Γρανίτα λεμόνι

Γρανίτα λεμόνι
5 Ιουνίου 2015, 02:00
A+ A-
Καλοκαίρι



της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Με τον ερχομό του Ιούνη μπήκαμε πανηγυρικά στο καλοκαίρι και ημερολογιακά βέβαια γιατί στην Ελλάδα το καλοκαίρι έρχεται γρήγορα κι ευτυχώς αργεί να φύγει. Κάποτε αυτή η εποχή ήταν συνυφασμένη με τα παγωτά που μπορούσαμε να τα απολαύσουμε μόνο τότε. Στις μέρες μας βέβαια παγωτά, γρανίτες και σορμπέ τα έχουμε και τα γευόμαστε όποτε θέλουμε, αλλά δεν παύουν να τραβιούνται περισσότερο τις πιο ζεστές ημέρες.
Ετοιμάστε λοιπόν την πιο όμορφη, αρωματική και ξεδιψαστική γρανίτα. Στο χρώμα του ελληνικού καλοκαιριού είναι εδώ και μυρίζει καλοκαίρι. Απολαύστε την και μαζί όλο το μενού της εβδομάδας.

Χρειάζομαι:
• 2 ½  κούπες νερό
• Ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 ½ κούπα χυμός λεμονιού.

Τι κάνω:
Τοποθετώ  το νερό, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και φέρνω σε  βρασμό. Ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη και χαμηλώνω. Αφήνω το σιρόπι να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Όταν κρυώσει το σιρόπι προσθέτω το χυμό.
Ρίχνω το μείγμα σε σκεύος παγωτού και τοποθετώ στην κατάψυξη. Μετά από μερικές ώρες, που θα έχει παγώσει αλλά θα είναι ακόμη σχετικά μαλακό  θα το χτυπήσω  στο μίξερ  καλά και θα το τοποθετήσω ξανά στην κατάψυξη.

Επιστροφή