Δεματάκια κοτόπουλου με λαχανικά
29 Μαΐου 2015, 02:00
Μη φοβάστε δεν πρόκειται από αυτή τη στήλη να σας προτείνω φαγητά σε πακέτο. Όχι ότι έχω τίποτα με αυτά τα πακέτα αλλά σίγουρα ξέρετε καλύτερα και από μόνοι σας τι πρέπει να κάνετε για να 'ρθουν. Εγώ θα σας βοηθήσω να φτιάξετε τα δικά σας πακέτα γιατί σίγουρα όταν τυλίγετε το φαγητό κλείνοντάς το μέσα σʼ ένα δεματάκι ο ατμός που δημιουργείται όταν το ψήνετε αγκαλιάζει όλα τα υλικά βοηθώντας τα να βγάλουν τα αρώματά τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα γευστικό και ξεχωριστό φαγάκι που μάλιστα γίνεται και πολύ εύκολα για μας, κάπως σαν να μας το φέρνουν έτοιμο μέσα στο πακέτο. Δοκιμάστε το!
Χρειάζομαι:
• 1 χωριάτικο έτοιμο φύλλο
• 500 γραμ. φιλέτο κότας, 1 μελιτζάνα, 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κολοκύθι, 150 γραμ. γραβιέρα (όλα κομμένα σε μικρά κυβάκια)
• 6 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1/3 κούπας λευκό κρασί.
Τι κάνω: Σε τηγάνι σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο. Σβήνω με το κρασί και σιγοβράζω για 5 λεπτά. Προσθέτω τα λαχανικά και συνεχίζω ακόμα για 10 λεπτά. Καρυκεύω, ρίχνω το τυρί και κατεβάζω. Κόβω το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 12Χ12 εκατ., τα περνώ με λάδι και τα ραντίζω με νερό. Στο κέντρο βάζω 2 κουταλιές από το μείγμα του κοτόπουλου που έχει κρυώσει, ανασηκώνω τις άκρες και τις πιέζω έτσι ώστε να σχηματιστεί πουγκάκι, δένω με κλωστή. Τοποθετώ σε ταψί και ψήνω τα πουγκιά σκεπασμένα στην αρχή με αλουμινόχαρτο για ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστα για να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρω ζεστά.
Γευστικά πακέτα
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Μη φοβάστε δεν πρόκειται από αυτή τη στήλη να σας προτείνω φαγητά σε πακέτο. Όχι ότι έχω τίποτα με αυτά τα πακέτα αλλά σίγουρα ξέρετε καλύτερα και από μόνοι σας τι πρέπει να κάνετε για να 'ρθουν. Εγώ θα σας βοηθήσω να φτιάξετε τα δικά σας πακέτα γιατί σίγουρα όταν τυλίγετε το φαγητό κλείνοντάς το μέσα σʼ ένα δεματάκι ο ατμός που δημιουργείται όταν το ψήνετε αγκαλιάζει όλα τα υλικά βοηθώντας τα να βγάλουν τα αρώματά τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα γευστικό και ξεχωριστό φαγάκι που μάλιστα γίνεται και πολύ εύκολα για μας, κάπως σαν να μας το φέρνουν έτοιμο μέσα στο πακέτο. Δοκιμάστε το!
Χρειάζομαι:
• 1 χωριάτικο έτοιμο φύλλο
• 500 γραμ. φιλέτο κότας, 1 μελιτζάνα, 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κολοκύθι, 150 γραμ. γραβιέρα (όλα κομμένα σε μικρά κυβάκια)
• 6 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1/3 κούπας λευκό κρασί.
Τι κάνω: Σε τηγάνι σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο. Σβήνω με το κρασί και σιγοβράζω για 5 λεπτά. Προσθέτω τα λαχανικά και συνεχίζω ακόμα για 10 λεπτά. Καρυκεύω, ρίχνω το τυρί και κατεβάζω. Κόβω το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 12Χ12 εκατ., τα περνώ με λάδι και τα ραντίζω με νερό. Στο κέντρο βάζω 2 κουταλιές από το μείγμα του κοτόπουλου που έχει κρυώσει, ανασηκώνω τις άκρες και τις πιέζω έτσι ώστε να σχηματιστεί πουγκάκι, δένω με κλωστή. Τοποθετώ σε ταψί και ψήνω τα πουγκιά σκεπασμένα στην αρχή με αλουμινόχαρτο για ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστα για να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρω ζεστά.