Εξιχνιάστηκε έγκλημα με δράστη 13χρονο χάκερ

Εξιχνιάστηκε έγκλημα με δράστη 13χρονο χάκερ
13 Μαΐου 2015, 08:13
A+ A-
Παραβίασε το λογαριασμό συνομηλίκου του και έστελνε υβριστικά μηνύματα και βίντεο

Υπόθεση παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβρισης μέσω διαδικτύου, από 13χρονο αλλοδαπό, εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δράστης της υπόθεσης είναι 13χρονος Αλβανός, ο οποίος παραβίασε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης συνομηλίκου του Έλληνα και στη συνέχεια έστελνε μέσω αυτού εξυβριστικά μηνύματα και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που υπέβαλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πατέρας του 13χρονου Έλληνα. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα είχε συμβεί το εξής:

Άγνωστος δράστης παραβίασε τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του  και στη συνέχεια και για χρονικό διάστημα έξι ημερών, απέκτησε την απόλυτη διαχείρισή του, ενώ προσποιούμενος ότι πρόκειται για το ανήλικο θύμα απέστειλε σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ζητήθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τα απαραίτητα για τη διερεύνηση της υπόθεσης στοιχεία.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, σε σπίτι 48χρονου αλλοδαπού, ενώ από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Μαΐου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου γιου του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Tα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιστροφή