Ο Μπακογιάννης έφτιαξε την δική του "Διαύγεια"

Ο Μπακογιάννης έφτιαξε την δική του Διαύγεια
10 Μαΐου 2015, 18:55
A+ A-
Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα «διαφάνεια@Στερεά».

Την δική του "Διαύγεια" δημιούργησε στη Στερέα Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, θέτοντας σε πλήρη λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα «διαφάνεια@Στερεά».

Πρόκειται για ένα ενιαίο σύστημα δημοσιοποίησης όλων των επικείμενων διαγωνισμών των προμηθειών, των υπηρεσιών, των έργων και γενικότερα των δαπανών, στο οποίο έχει πρόσβαση ο καθένας, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η νέα αυτή ηλεκτρονική πλατφόρμα, λειτουργεί πιλοτικά από τον Μάρτιο, υπό τον τίτλο «Ευρετήριο Διαγωνισμών», ενώ από την Πέμπτη 7 Μαΐου, με ειδικό banner και τίτλο «διαφάνεια@Στερεά», που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της Περιφέρειας, καθίσταται ακόμη πιο εύχρηστη και λειτουργική για κάθε ενδιαφερόμενο. 

O χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις εν εξελίξει διαδικασίες δαπανών αλλά και να διερευνήσει στοχευμένα, επιλέγοντας πιο εξειδικευμένα κριτήρια αναζήτησης (προϋπολογισμός, είδος δαπάνης, Περιφερειακή Ενότητα, είδος διαγωνισμού, ημερομηνία, ΑΔΑ, κ.α.).

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πριν ακόμη παρακαμφθεί με νόμο του κράτους η Διαύγεια και πληγεί η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες στο δημόσιο, έθεσε σε λειτουργία την καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα «διαφάνεια@Στερεά». 

Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε σκοπιμότητα κάθε επιμέρους νομοθετικής πρωτοβουλίας, στη Στερεά Ελλάδα εμείς συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη, αναρτώντας τα πάντα στο διαδίκτυο. Βγάζουμε τα πάντα στο φως, χωρίς κανένα φοβικό σύνδρομο. Γιατί η ορθή διοίκηση οφείλει να λογοδοτεί αλλά και να ελέγχεται καθημερινά».  

Επιστροφή