Ένα καλάθι με δώρα και ένα ...τσουβάλι με προτάσεις
Η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου υποδέχτηκε στο Δήμο τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, με δώρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα του Δήμου και ένα ...τσουβάλι με προτάσεις.
Συγκεκριμένα η Δήμαρχος ανέπτυξε ένα πλάνο για αγροτική τοπική ανάπτυξη, ανάπτυξη καλλιεργητικού πλάνου, γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, δημιουργία ταυτότητας των προϊόντων, και δημιουργία σφαγείου και κατέθεσε στον υπουργό τις εξής προτάσεις:
1. Παρεμβάσεις για επέκταση των καλλιεργειών των σύκων.
2. Επέκταση της καλλιέργειας αρωματικών φυτών επειδή η περιοχή αποτελεί ιδανική για αυτού του είδους τις καλλιέργειες.
3. Δημιουργία ομάδων παραγωγής ελαιοκάρπου τόσο σε βρώσιμη ελιά όσο και σε τυποποιητήρια με βιολογικά προϊόντα.
4. Επέκταση των καλλιεργειών κηπευτικών καθώς και οπωρώνων (μηλιές -κερασιές), δημιουργία σύστασης ομάδας παραγωγής στα κηπευτικά για οικονομία κλίμακας και σύνδεση αυτών με κέντρα μαζικής εστίασης (ταβέρνες -ξενοδοχεία).
5. Επέκταση της καλλιέργειας κτηνοτροφικών φυτών.
6. Επέκταση καλλιέργειας καρυδιάς.
7. Ενίσχυση νέων αγροτών.
8. Φράγμα για οριστική λύση άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή.
9. Διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης σφαγείου για τα αιγοπρόβατα της Βορείου Εύβοιας μιας και στον δήμο εκτρέφονται 40.000 αιγοπρόβατα.
10. Οργανωμένη επέκταση της Μελισσοκομίας και παράλληλη αξιοποίηση των υπολοίπων προϊόντων κυψέλης.


















