Ταboule (Ταμπουλέ)

Ταboule (Ταμπουλέ)
15 Μαΐου 2015, 02:00
A+ A-
Αργά και σταθερά



της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Χρειάζομαι:
• 1 κούπα πλιγούρι χονδρό
• 2 κούπες χλιαρό νερό
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• ½ σκελίδα σκόρδο πολτοποιήμενο
• 1 μεγάλη ντομάτα
• 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
• 2 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο • Αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:
• 5 κ. γ. χυμός λεμονιού
• 50 ml ελαιόλαδο

Τι κάνω:
Τοποθετώ το πλιγούρι στο χλιαρό νερό το σκεπάζω και το αφήνω 50 λεπτά με 1 ώρα να φουσκώσει. Ψήνω τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου και από τις δυο πλευρές. Τις ξεφλουδίζω, αφαιρώ τα σπόρια και τις κόβω σε κυβάκια. Κόβω τις ντομάτες στη μέση, αφαιρώ τα σπόρια και κόβω σε κυβάκια. Τοποθετώ τα λαχανικά σε μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνω να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
Ετοιμάζω το ντρέσιγκ: Σε βαθύ σκεύος τοποθετώ το πλιγούρι καλά στραγγισμένο και ρίχνω το ντρέσιγκ ανακατεύω  και  αμέσως μετά προσθέτω το μείγμα με τις πιπεριές και ανακατεύω πάλι.

Επιστροφή