Κέικ σοκολάτας

Κέικ σοκολάτας
11 Μαΐου 2015, 09:00
A+ A-
Γρήγορο και πεντανόστιμο!



της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Χρειάζομαι:
•  250 γραμ. κουβερτούρα χονδροκομμένη
• 1/2 κούπα βούτυρο
• 4 αβγά +1 κρόκος χτυπημένα
• 2 ασπράδια

Τι κάνω:
Καλύπτω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 1 μικρό στογγυλό ταψί. Σε χαμηλή φωτιά λιώνω το βούτυρο. Προσθέτω τη σοκολάτα και κατεβάζω ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύω το μείγμα των αβγών στη σοκολάτα. Χτυπώ τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και την ενσωματώνω απαλά με τη σοκολάτα. Τοποθετώ σε προθερμασμένο  φούρνο μέσα σε μεγαλύτερο ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού με το κέικ (μπεν μαρί). Ψήνω στους 160 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το νερό αμέσως και αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά και το τοποθετώ στο ψυγείο για 12 ώρες. Σερβίρω με χτυπημένη κρέμα και φράουλες.
Μπορώ να πολτοποιήσω μερικές φράουλες και αφού τις ανακατέψω με λίγη ζάχαρη να βράσω το μείγμα για λίγα λεπτά. Πριν το κατεβάσω από τη φωτιά προσθέτω και ολόκληρες φρέσκιες φράουλες και έχω μια ωραία σάλτσα φράουλας για συνοδευτικό.

Επιστροφή