Πολύχρωμη σαλάτα

Πολύχρωμη σαλάτα
1 Μαΐου 2015, 02:00
A+ A-
Μάης



της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Κι  ότι  ο Απρίλης υποσχέθηκε και δεν εκπλήρωσε έρχεται ο Μάης να μας το δώσει απλόχερα. Τα ομορφότερα λουλούδια στα πιο περίτεχνα σχήματα, στα πιο εντυπωσιακά χρώματα και κυρίως στα πιο μεθυστικά αρώματα. Είναι υπέροχος με την αγκαλιά του γεμάτη  κι ευωδιαστή με τʼ άνθη όλου του κόσμου. Άλλωστε  η πρώτη του Κυριακή είναι αφιερωμένη σʼαυτά. Αφεθείτε στα χρώματα και αφήστε τη μαγεία του να σας παρασύρει.

Χρειάζομαι:
• 1 άισπεργκ χονδροκομμένο
• 1 αγγούρι σε λεπτές φέτες
• 5 φύλλα ραντίτσιο χονδροκομμένα
• 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
• 1 αβοκάντο σε κυβάκια
• 20 καπουτσίνοι (φρεσκοκομμένοι)

Για το ντρέσιγκ:
• 5 κουταλιές λευκό ξίδι
• 1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
• 12 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνω:
Ετοιμάζω το ντρέσιγκ χτυπώντας καλά όλα τα υλικά στο μούλτι. Βάζω σε μεγάλο μπολ τα σαλατικά εκτός από τα λουλούδια. Περιχύνω με το ντρέσιγκ και ανακατεύω απαλά και προσεχτικά. Προσθέτω τα λουλούδια και σερβίρω.

Επιστροφή