Μακαρονάδα του ψαρά

Μακαρονάδα του ψαρά
3 Απριλίου 2015, 02:00
A+ A-
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Μεγάλη Εβδομάδα αυτή που έρχεται από όλες τις απόψεις μιας και όλοι μας έχουμε ένα σωρό δουλειές να προγραμματίσουμε και να κάνουμε. Μην μου αγχώνεστε και όλα θα γίνουν, αρκεί να τα βάλουμε σε μια σειρά. H συνταγή αυτή είναι ιδανική για τις ημέρες της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας.


Χρειάζομαι:
• ½ κιλό σουπιές σε κομμάτια
• 12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
• 1 σφηνάκι κονιάκ
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 καρότα σε φετούλες
• 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
• 20 φρέσκα μύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 10 ντοματίνια στη μέση
• 500 γραμ. μακαρόνια (της προτίμησής μου)
• 1 κουτί χυμός ντομάτας
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός ή βασιλικός.

Τι κάνω:
Σε κατσαρόλα με 4 κουταλιές από το λάδι σοτάρω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα καρότα για 8 περίπου λεπτά, προσθέτω τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες, αφήνω για 7 ακόμη  λεπτά και σβήνω με το κονιάκ. Προσθέτω 4 κούπες νερό και αφήνω να σιγοβράσουν τα υλικά μου για 1 περίπου ώρα. Σουρώνω πετώ τα στερεά και κρατώ το ζωμό. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρω με λίγο ακόμα ελαιόλαδο το σκόρδο και τα ντοματίνια και προσθέτω τις σουπιές ρίχνω το ζωμό και την ντομάτα και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Προσθέτω τα μύδια και αφήνω ακόμα 5 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ έχω βράσει τα ζυμαρικά μου σε μπόλικο αλατισμένο νερό 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες. Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα προσθέτω στη σάλτσα. Μόλις πάρουν βράση ρίχνω το υπόλοιπο λάδι και προσεχτικά τις γαρίδες, αφήνω μόλις 2 λεπτά ακόμη. Καρυκεύω, πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.


Επιστροφή