Ρυζόπιτα

Ρυζόπιτα
13 Μαρτίου 2015, 02:00
A+ A-
Ενημερωθείτε!


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Τις περιόδους που απέχουμε από το κρέας  ή και από τα υπόλοιπα  ζωικά λίπη ακολουθώντας μια πιο λιτή  διατροφή είτε γιατί νηστεύουμε όπως αυτό το διάστημα είτε γιατί έχουμε επιλέξει αυτόν τον τρόπο αποτοξίνωσης  θα πρέπει να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι καλές πηγές  ασβεστίου είναι απαραίτητα για τα μικρά παιδιά αλλά και τους ηλικιωμένους καθώς και τις ώριμες γυναίκες. Αν λοιπόν έχουμε αποφασίσει την αποχή από αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να καταναλώνουμε άφθονες άλλες τροφές που τα περιέχουν όπως αποξηραμένα φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ταχίνι, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς κυρίως αμύγδαλα.

Χρειάζομαι:
• 1 κούπα ρύζι γλασέ
• 1 1/2 κούπα αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1/2 κούπα σουσάμι
• 2 έτοιμα χονδρά φύλλα 
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• Μέλι για το σερβίρισμα

Τι κάνω:
Βράζω το ρύζι  με νερό  που να το σκεπάζει καλά μέχρι  να  λιώσει  και  να  γίνει πολτός. Όσο είναι ζεστό το  ανακατεύω  με τη ζάχαρη και το αμύγδαλο. Αλείφω  μικρό τετράγωνο ταψάκι με το ελαιόλαδο και στρώνω το ένα φύλλο. Απλώνω  το μείγμα του ρυζιού που έχει κρυώσει εντελώς και καλύπτω με το δεύτερο φύλλο. Αλείφω το φύλλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Πριν σερβίρω γαρνίρω με μέλι.

Επιστροφή