Η κυβέρνηση αυξάνει το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ για να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ

Η κυβέρνηση αυξάνει το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ για να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ
27 Φεβρουαρίου 2015, 13:14
A+ A-
Εξαγγελία από τον Νίκο Παππά.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ με τους εργαζόμενους που είχε πριν κλείσει, εξήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το σχετικό κόστος που δεν είναι άλλος από την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουν οι πολίτες στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

"Νομίζω ότι μία μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει τις ανάγκες" επεσήμανε ο Υπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δικαιούνται να επιστρέψουν στην ΕΡΤ οι εργαζόμενοι που δούλευαν την ημέρα που έκλεισε. Προανήγγειλε εσωτερική αναδόμηση στη δημόσια επιχείρηση, η οποία θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη και με το όνομα ΕΡΤ (όχι ΝΕΡΙΤ).

Σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει από την κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, όπως τόνισε ο κύριος Παππάς.

Επιστροφή