Δράσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (10 Φεβρουαρίου) το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας οργάνωσε δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν οι εξής δράσεις :
1) Ο μαθητής της Β΄ τάξης Ορέστης Σαντικάι σε συνεργασία με τις καθηγήτριες Ευαγγελία Μητάκη και Σοφία Παπαδιόχου συμμετείχε στον διαγωνισμό αφίσας της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με θέμα: «Σκέψου πριν Δημοσιεύσεις»
2) Οι κυρίες ΖωήΚωνσταντινίδου και ΕλένηΧαραλαμπίδου διένειμαν στους μαθητές ερωτηματολόγια με θέμα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο διαδίκτυο. Ακολούθησε συζήτηση και αναστοχασμός.
3) Οι μαθητές της Γ΄ τάξης δημιούργησαν με τη βοήθεια της Ζωής Κωνσταντινίδου και της Αναστασίας Παχούλη παρουσίαση για το ασφαλές διαδίκτυο στο διαδικτυακό πρόγραμμα Prezi με προσωπικές εμπειρίες και βιώματα. Επίσης αριθμός μαθητών παρακολούθησε συναφούς θεματολογίας βίντεο που πρότεινε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
4) Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή Ανδρέα Καπεντζώνη, η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Έλλη Στάμου πραγματοποίησε εξειδικευμένη παρουσίαση, στην ειδική αίθουσα παρουσιάσεων – προβολών, στους μαθητές της Γ΄ Τάξης για τους κινδύνους στο διαδίκτυο.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές σε όσα ενημερώθηκαν, στοιχείο που απέδωσε ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα για την ατομική τους προστασία σε ότι αφορά την επαφή τους με το Διαδίκτυο.
















